ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Zamenjali bodo talno oblogo

V zagorski knjižnici bodo med najnujnejšimi vzdrževalnimi deli od 8. do 16. januarja zamenjali talno oblogo in prebelili stene. »To moramo storiti zato, ker je sedanja talna obloga na mnogih mestih raztrgana. Zamenjali pa bomo tudi izravnalno maso pod njo, ker se drobi in zaradi tega povzroča vdore,« je pojasnila direktorica knjižnice Irena Medvešek. Ker morajo zaradi vzdrževalnih del prostor popolnoma izprazniti, bodo to izkoristili tudi za beljenje. Vzdrževalna dela naj bi stala okrog 6000 evrov.
V Knjižnici Mileta Klopčiča se soočajo z veliko prostorsko stisko. Ta je velika na mladinskem oddelku, ki ga uporabljajo tudi za obdelavo in vpisovanje gradiva, obenem pa služi kot dvorana za prireditve. »Vendar se še vedno ne more primerjati s prostorsko stisko na oddelku za odrasle,« je poudarila Medveškova. »Ustanoviteljica, Občina Zagorje ob Savi, išče rešitve in bo poskrbela, da se bo enkrat v prihodnosti rešilo tudi to. Glede načrtov mi je znano, da bo zastavljen projekt enkrat uresničen, vendar še ne kar takoj. V proračunu je predviden odkup prostorov ZZZS, drugih informacij žal nimam.« Je pa aprila letos predvidena selitev knjižnice na Izlakah v prostore Kmetijske zadruge Izlake, kjer prostore za ta namen že prenavljajo.

Velika pridobitev za knjižnico je po besedah direktorice tudi klančina, ki je bila izvedena v okviru revitalizacije mestnega jedra. Omogoča dostop invalidom in staršem z vozički vsaj do oddelka za odrasle. »Dostop do oddelka za mladino pa jim za zdaj še ni omogočen,« pravi Medveškova, ki upa, da bo knjižnica nekoč dobila tudi dvigalo.

V letošnjem letu bodo člani zagorske knjižnice sicer lahko izbirali med 2000 novimi enotami knjižničnega gradiva, ki bo razvrščen po enotah v Zagorju, Kisovcu in na Izlakah. Od tega bo 30 odstotkov namenjenega mladini, ostalo odraslim.

TPK

Isti avtor