Knjiga Čudo je v slovenščini izšla leta 2014 pri Založbi Ocean in v prevodu Boštjana Gorenca. V zelo kratkem času je dosegla slovenske bralce in učitelje, ki knjigo uporabljajo v slovenskih osnovnih šolah. Čudo je namreč ganljiva in obenem zelo berljiva zgodba o tem, kaj pomeni biti drugačen in kako drugačnost zares sprejemamo. Namenjena je najstnikom in odraslim. V Sloveniji je izšla v trdi, broširani in elektronski izdaji. Avgusta letos je založba Ocean izdala tudi njeno nadaljevanje z naslovom Julianova zgodba.

Vodja založbe Ocean, Nataša Detič, je Zagorjanka. Od leta 2002 se je s knjigo srečevala kot lektorica strokovnih zbornikov in monografij, urednica poljudno-znanstvenih priročnikov, urednica osnovnošolskih in srednješolskih učbenikov, vodja znanstvene založbe, lektorica leposlovja, moderatorka na predstavitvah knjig, direktorica programov splošne založbe in še kaj. Po enajstih letih dela v založništvu se je avgusta 2013 odločila za samostojno poslovno pot in ustanovila založbo Ocean. V štirih letih je pod njenim okriljem poleg Čuda in Julianove zgodbe izšlo še nekaj vidnejših del, med njimi marca 2014 Palček Smuk in zvezde, lani septembra Zbrka poezije Zale Đurić Ribič, komaj pred nekaj dnevi pa duhoviti razmisleki o slovenščini, pod katere se je v knjigi Naj gre za jezik podpisal jezikoslovec Marko Stebej.

Nataša Detič je s svojo založbo Ocean redna gostja knjižnih sejmov, tako se bo od 22. do 26. novembra predstavljala tudi na 33. knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na skupni stojnici založb Ocean in Grafenauer bo v petek ob 18. uri jezikoslovec Marko Stabej podpisoval izvode svoje knjige Naj gre za jezik, v soboto ob 14. uri pa bo na Cicifestu v okviru knjižnega sejma Nina Jelen s prijatelji izvedla zabavno in poučno predstavo Ženičke in strički za daljnimi grički. Tudi slikanico s tem naslovom je februarja letos založila založba Ocean.

TPK