Na zaključnem koncertu Glasbene šole Hrastnik so najprej nastopili učenci nižjih razredov. Uvodni akord je pripadal Alini Tržan na klavirju. Sledil je Peter Urban Pogačnik (klavir), skupaj sta zaigrali Anđela  Trivunič (violina) in Hana Tina Tauses (kitara). Dobitnik bronaste plakete na zaključnem Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije, trobentač Matevž Šardi, se je predstavil s tekmovalno skladbo ob klavirski spremljavi Tjaše Šketako Razpotnik. Kako zveni stara ljudska Tam kjer teče bistra Zila sta v citrarskem duetu  prikazali Anteja Bokal in Urška Šmid. Skladbo Wolfganga Amadeusa Mozarta Turški marš je zaigrala Dominika Zupan (klavir). Ruski ples je na harmoniki oživel Antonio Jukič.
Temperamentni španski ritmi so označevali naslednje tri nastope: duet kitar Maje Avbelj in Karoline Vidic, klavirski duo Hane Blagotinšek in Neže Šmid ter komorne skupine harmonik v sestavi Žan Ramšak, Jan Bajcar, Antonio Jukič in Rok Sitar.

Priznanje Zlati ključ je priznanje najboljšemu učencu, ki se izreka za zelo uspešno delo oziroma dosežek, ki je pomemben za celotno šolo in v veliki meri prispeva k ugledu šole v širšem okolju. V šolskem letu 2016/2017 sta  ga za svoje delo in dosežke na tekmovanjih in nastopih  dobila dva učenca. Laura Gajšek (kitara, klavir) je na 18. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov okolice Ljubljane in Zasavja februarja 2015 dosegla srebrno priznanje. Z letošnjim šolskim letom je zaključila višjo stopnjo pri kitari in nižjo stopnjo pri klavirju. Je nadarjena učenka, ki je vsa leta šolanja zaključila z odličnim uspehom, so zapisali v obrazložitvi priznanja.

Za drugega dobitnika, Andreja Bantana (diatonična harmonika, saksofon) pa so v obrazložitvi zapisali: »Andrej Bantan je učenec šestega razreda diatonične harmonike in petega razreda saksofona. Zahvala mu gre za zanesljivost pri igranju in odgovornost do vseh obveznosti v Glasbeni šoli. Veliko nastopa in je vesten dijak na Srednji Glasbeni šoli v Celju. Kot saksofonist je tudi član Rudarske godbe Hrastnik«. Priznanji v obliki v obliki zlatega obeska violinskega ključa in plakete je podelila Ravnateljica šole Polona Kovač.

Kvartet flavt v sestavi Anja Brečko, Ana Dacar, Katarina Stopinšek in Nika Jeraj(prva nagrada na 14. mednarodnem festivalu pihal letos aprila v Požarevcu v Srbiji) je zaigral skladbo z imenom In the kichen, plod glasbene delavnice pod vodstvom flavtistke Lize Hawlina Prešiček, profesorice na Konservatoriju za glasbo in ples v Ljubljani. Za kvartetom flavt je nastopil mladi klarinetist Žan Gričar. Na marimbo je ob spremljavi Jana Gorjupa na malem bobnu in Tjaše Šketako Razpotnik na klavirju zaigral Jaka Koritnik.

Zaključek koncerta je pripadal orkestroma. Godalni orkester je pod vodstvom Đuđice Babin in ob klavirski spremljavi Neže Šmid in Brigite  Mlakar navdušil s skladbo Furiant v razigranem ritmu in zelo poznano brazilsko narodno Mama Paquita. Orkester kitar je povabil k muziciranju še godalni kvartet in flavtistko Neli Planinc. Pod taktirko Sergeja Čamerja so zaigrali znano melodijo iz risanke Pink Panter, končali pa z ljubezensko Moj lipi anđele.

Prireditev je povezoval Matej Kaiser.

Milko Plahuta