Epidemija je tudi v letošnjem šolskem letu močno spremenila šolski koledar. Načrtovane ekskurzije so odpadle, dijaki in profesorji pa so večino šolskega leta preživeli pred ekrani. Vsi so potrebovali sprostitev, zato so na Gimnaziji Litija ob koncu šolskega leta organizirali zaključne izlete za dijake od prvega do tretjega letnika. Izleti so bili namenjeni povezovanju, druženju in sprostitvi po še enem koronskem šolskem letu.

Dijaki prvega letnika so odšli na paintball in kopanje v Portorož. Začeli so športno. V Kozini na paintball igrišču so dobro zaščiteni in zamaskirani na gozdnem terenu pokazali svojo fizično pripravljenost. V drugem delu izleta pa so plavali in se sončili v Portorožu. Na poti domov so se na avtobusu igrali kviz in spoznali, koliko se med seboj poznajo. Razreda sta tekmovala ločeno. Dobili so par (fanta in dekle), ki se v vsakem oddelku najbolje pozna. Nagrada? Nekaj dodatnih odstotkov pri matematičnem testu v naslednjem šolskem letu.

Dijaki drugega letnika so se odpravili na enodnevni izlet čolnarjenja po Kolpi. Na približno štiriurnem spustu po Kolpi so se kopali in uživali v reki. Na vmesnem postanku so si z denarjem, ki so ga zbrali v okviru projekta Od semen in sadik do samooskrbe, kupili sladoled. Športne aktivnosti so zaključili s kosilom v gostilni Madronič.

Tudi tretji letniki so se odpravili na slovensko obalo. Kopanje v Izoli sta razredničarki popestrili še z ogledom Pirana. V spremstvu vodnika so se sprehodili po piranskih ulicah in spoznali znamenitosti tega mesta, ki velja za najlepše na slovenski obali.

Urška S. Pišek

Foto: Gimnazija Litija