Od oktobra lani do marca letos se je zvrstilo šest turnirjev strelske regijske pionirske lige, na katerih so se mladi zasavski strelci odlično odrezali. Liga se je zaključila konec marca z zadnjim krogom v Hrastniku.

V skupnem seštevku regijske lige je bila v kategoriji cicibank najboljša med devetimi tekmovalkami Nika Skubic iz Strelskega društva Kisovec, ki je zmagala v vseh šestih krogih. Pri cicibanih se je od zasavskih strelcev najvišje uvrstil Luka Velikonja iz Strelskega društva Rudnik Hrastnik, ki je med 17 tekmovalci pristal na petem mestu.

Mlajši pionirki Lučka Holešek in Urška Tišler iz Strelskega društva Rudnik Hrastnik sta osvojili srebrno in bronasto medaljo v sicer najmanj zastopani kategoriji, v kateri je skupaj tekmovalo le pet mladih strelk.

Kar 30 tekmovalcev pa se je pomerilo v kategoriji mlajših pionirjev, kjer je bil najboljši član SD Kisovec Gašper Judež. Osvojil je drugo mesto. Tretji je bil Luka Hauptman iz SD 1956 Trbovlje. Njegov klubski kolega Jakob Šoper se je uvrstil na peto mesto.

Med pionirji, streljajo jih je 14, je zmagal Nik Kralj iz SD Kisovec, Luka Šoper iz SD 1956 Trbovlje je bil drugi, Mark Jazbec iz SD Kisovec pa tretji. Žan Čeperlin iz SD Rudnik Hrastnik, ki je letos prvič tekmoval v kategoriji pionirjev brez naslona, je zasedel nehvaležno četrto mesto.

Na turnirju je tekmovalo tudi 10 pionirk, med katerimi je nastopila le ena Zasavka, Tija Šiles iz SD Kisovec. Osvojila je odlično drugo mesto.

V ekipni razvrstitvi so bili med cicibani in mlajšimi pionirji skupni zmagovalci strelci SD Kisovec, tretji so bili Trboveljčani, šesti pa Hrastničani. Kisovčani so bili najboljši tudi v kategoriji pionirji in pionirke ekipno.

ZT