nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Zaključek starega in začetek novega

Staro leto se izteka, začenja se novo. Zasavskih pet smo povprašali, kakšni so njihovi občutki o letu 2019. Česa si želijo za leto, ki prihaja? Kako bodo preživeli zadnje dni v letu?

Simon Hribovšek, Trboveljčan, živi na Rakeku

Za mano je kar zanimivo leto. Kot je nasploh v življenju, sem imel v letošnjem letu vzpone in padce, ampak, če gledam nazaj, je bilo letošnje leto vseeno precej uspešno. Iz vsake izkušnje sem se veliko naučil. Preizkusil sem se na različnih področjih, odprlo se mi je tudi mnogo možnosti, predvsem v glasbeni karieri. Ustvaril sem si družino, kar pa štejem za največji uspeh nasploh v življenju. Hčerka mi je vlila neko novo perspektivo in predvsem občutek lastne minljivosti, zato si za novo leto, ki prihaja, želim predvsem zdravja in sreče za vse, ki so mi blizu. Iz istega razloga pa bom tudi novo leto preživel doma v krogu družine. Vsem bralkam in bralcem želim srečno in zdravo 2020.


Barbara Jazbec, Trboveljčanka, živi v Tamperah (Finska)

Leto 2019 je bilo zame enkratno in se je res prehitro izteklo. V začetku leta so me obiskali prijatelji iz Zasavja. Kasneje spomladi sem z univerzo potovala v Toronto, v Kanado, kjer smo razstavljali. Poletje sem preživela v Sloveniji in malo na Hrvaškem. Celo leto sem bila v stiku s Trbovljami, ker sem kuratorka video festivala DigitalBigScreen, ki je jeseni v Delavskem domu Trbovlje potekal vzporedno z novomedijskim festivalom Speculum Artium. To mi je dalo veliko izkušenj v organizaciji umetniških festivalov.

Za leto, ki prihaja, si želim, da bi uspešno dokončala moj umetniški 360-stopinjski video, ki je del moje diplomske naloge. In nato uspešno diplomirala. Najbolj si pa želim veliko zdravja in sreče meni in mojim bližnjim.

Božič bom preživela z družino v Sloveniji, potem pa tik pred novim letom z mojo dobro prijateljico iz otroštva in njenim fantom potujemo skupaj nazaj v Tampere na Finskem. Tam si bomo ogledali Mumin muzej, preizkusili pravo finsko savno in skupaj po finsko dočakali leto 2020.


Darko Jorgić, Hrastničan, živi v Saarbückenu (Nemčija)

Leto 2019 se izteka. Lahko rečem, da sem zelo zadovoljen s tem, kako se je izteklo, toda v športu ni nikoli perfektno in bi lahko rekel, da bi lahko bilo še boljše, če bi zmagal še kakšno tekmo več.

Za leto 2020, ki prihaja, si želim še več zmag kot v letu 2019 in čimmanj poškodb. Želim si, da se uvrstim na Olimpijske igre v Tokio in, da se tam čim boljše izkažem.

Zadnje dni v letu bom preživel na ligah, za božič pa se vračam v Zasavje.


Lela Mélon, Trboveljčanka, živi v Barceloni (Španija)

Splošen občutek o letu 2019 je, da je bilo to leto leto izzivov, rasti in sprememb: samo po sebi leto ni bilo lahko, je pa obrodilo veliko sadov tako v profesionalnem kot v zasebnem smislu. Zame je bilo to leto potovanj, konferenc in novih začetkov in se na trenutke občuti kot prvi sadovi dolgoletnega dela. Za leto, ki prihaja, si želim, da bi bilo malce bolj mirno, da bi dovolilo, da se lahko posvetim bolj tudi zasebnemu življenju in predvsem, da bi bilo prijazno in umirjeno za vse nas.

Zadnje dni v letu bom preživela z razširjeno družino, obiskali nas bodo namreč moj oče ter tast in tašča, in bomo skupaj preživeli skoraj tri brezskrbne tedne. V Barceloni namreč jemljejo praznike zelo resno in za božič zaprejo vrtce in javne ustanove za malo več kot dva tedna, kar omogoča kvalitetno družinsko življenje v tem včasih malce norem svetu.


Nika Štrovs, Trboveljčanka, živi v Kokkoli (Finska)

Leto 2019 je bilo zame precej dobro. Dosegla sem vse cilje, ki sem si jih zadala za to leto, ponudile pa so se mi tudi dodatne priložnosti, ki sem jih seveda izkoristila. Zdi se mi, da sem se tekom tega leta oblikovala v osebo, ki mi je všeč, tako da lahko rečem, da mi je to leto res prineslo dobre stvari, oziroma sem si jih priskrbela sama.

Zadnje dni tega leta bom preživela z bližnjimi, s kuhanjem in peko v domači kuhinji, ki jo tekom bivanja tukaj precej pogrešam, in z zabavami za božic, rojstni dan in novo leto. V glavnem enako kot prejšnja leta.

Za naslednje leto si pa želim, da bi bilo vsaj pol tako dobro, kot je bilo letošnje.

Previous article
Next article

Isti avtor