Trbovlje
V Trbovljah so policisti obravnavali tatvino v trgovini. Zoper osumljenko sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Zagorje ob Savi

Policisti so v Zagorju obravnavali vlom v klet, iz katere je neznani storilec odtujil kolo. Policisti nadaljujejo z delom.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo, ki jo je po do sedaj zbranih obvestilih povzročila voznica osebnega avtomobila v semaforiziranem križišču pri zavijanju levo, in pri tem ni upoštevala pravil prednosti, zaradi česar je trčila v nasproti vozeči avtomobil.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo na parkirišču. Ugotovili so, da je neznani povzročitelj trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil potrebne podatke. Policisti še zbirajo obvestila.

Neznani storilec pa je povzročil materialno škodo lastniku kleti v stanovanjskem bloku, v katero je želel vlomiti, vendar mu je uspelo poškodovati samo ključavnico.

Ob vrsti podobnih poskusov tatvin policisti opozarjajo lastnike, naj na kolesih, ki so spravljena v kleteh, uporabljajo dodatne ključavnice, vrata v kletne prostore stanovanjskih blokov naj bodo zaklenjena, na vratih v kletne prostore pa nameščene močnejše ključavnice, ne zgolj ključavnice obešanke. Če do kraje vseeno pride, naj imajo lastniki nekje zapisano serijsko številko okvirja, tip, barvo, značilnosti kolesa oziroma naj skrbno hranijo dokumentacijo o kolesu.

ZT