V Dublinu na Irskem je v  tednu  od 21. do 29. 11. 2015 pod  okriljem WAKO  organizacije potekalo  Svetovno člansko prvenstvo v kickboxingu. Z izbrano vrsto slovenske reprezentance sta se ga udeležila tudi dva predstavnika karate kluba Pon Do Kwan Izlake. Srečko  Rozman je bil prisoten kot reprezentančni trener,  Tilen Zajc  pa kot tekmovalec v point fightingu  v kategoriji   – 74 kg.
Za Tilna je bil to prvi finale v članski konkurenci na Svetovnem prvenstvu. Pot do finala je tlakoval s štirimi zmagami. Premagal je tudi takšne borce, kot je izkušeni in na tem prvenstvu izjemno motivirani domačin, aktualni evropski prvak Irec Mark McDermott. V svoji najboljši predstavi na prvenstvu je Zajc suvereno premagal še odličnega Italijana Farino. V finalu je moral priznati premoč osem let starejšemu, odličnemu ameriškemu tekmovalcu Jacku Feltonu.

Tilen je bil tudi ključni v ekipnih obračunih za zmago nad Irci, kasneje pa je tudi sam skoraj zrežiral preobrat z Nemci, ki so slovenski izbrani vrsti preprečili uvrstitev med dobitnike odličij.

Tilen Zajc je tako dosegel največji uspeh slovenske reprezentance v point fighingu na tem Svetovnem prvenstvu, ki je hkrati tudi eden največjih v njegovi osebni zbirki uspehov. Bojan Korošec, selektor reprezentance: »Moramo upoštevati, da se naši tekmovalci merijo s profesionalci. Zato vsa pohvala vsem našim fantom in dekletom, ki tako uspešno usklajujejo svoje zasebno življenje s takšnimi športnimi uspehi.”

MZ

Prejšnji članekZa Sašo Barlič
Naslednji članekDelno zaprta cesta na Vodenski