V nedeljo, 21. februarja je požar zajel stanovanjsko hišo v Spodnjem Šemniku in družini Zorec dodobra postavil življenje na glavo. Ostali so brez strehe nad glavo. Požar so pogasili, začela se je težka obnova. Družini so pomagali na različne načine posamezniki in podjetja. Objavljamo njihovo zahvalo.

»Nedelja, 21. februar 2021, je bil večer, katerega si bomo zapomnili za vedno, saj je požar zajel našo stanovanjsko hišo in jo uničil do te mere, da bivanje v njej ni več mogoče. Kljub hitri pomoči gasilcev je nastala ogromna materialna škoda, zgorelo je celotno podstrešje in ostrešje.

Kar ni vzel ogenj, nam je uničila voda ob gašenju. A vseeno smo lahko veseli, da smo vsi živi in zdravi.

Zahvaljujemo se PGD Loke, gasilcem Zagorje-mesto, ter PGD Izlake za njihov hitri odziv ter intervencijo.

Iz srca se zahvaljujemo vsem sosedom, sorodnikom, prijateljem, sodelavcem, ki ste takoj naslednje jutro stopili skupaj, nam prihiteli na pomoč ter pomagali pri čiščenju pogorišča.

Ker je naš dom uničen in smo ostali brez strehe nad glavo, sta nam g. Bojan Gasior in ga. Irena Lavrin priskrbela namestitev v bloku na Izlakah do obnovitve našega doma, za kar smo neizmerno hvaležni in se lepo zahvaljujemo.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste nam v težkih časih ponudili roko in pokazali luč na koncu tunela. Vlili ste nam upanje in pokazali, da nismo sami.

Iskrena hvala Rdečemu križu Zagorje ter gospe Štefki Suša za odprtje računa, njeno pomoč, kot tudi hvala RK iz različnih območnih združenj po Sloveniji.

Iz srca hvala sorodnikom, sosedom, sovaščanom, znancem in neznancem, sošolkam in sošolcem ter njihovim staršem, kot tudi učiteljem PŠ Kisovec, OŠ Toneta Okrogarja, GP Trojane in njihovim zaposlenim, podjetju Xella-Ytong, Arhing s.p., EVJ, župnijskemu Karitasu Loke in Zagorje, Etijevim delavkam in delavcem, Strips d.o.o, restavraciji Naš hram, JE GR d.o.o, Zagorje gre naprej ter ostalim ustanovam za donacijo oz. finančno pomoč.

Hvala vsem , ki ste nam pomagali in nam še pomagate na naši poti do čimprejšnje sanacije in obnovitve našega doma.

Resnično ste nam vsi ponudili roko in nam stopili nasproti. Pomagali ste srčno in pokazali, da kljub žalostni zgodbi nismo sami. Naša srčna želja je čimprejšnja sanacija in vrnitev v normalno življenje, otrokom pa zopet zagotoviti varen, topel in ljubeč dom, kot smo imeli.

Hvala vsem!

Družina Zorec«


Akcija še vedno poteka, če bi bili pripravljeni pomagati. Za pomoč družini lahko nakažete denar na:

št: SI56 0233 8001 2012 282

Sklic: SI00 0112

Namen: POŽAR

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekZamenjava trave na Rudarju
Naslednji članekEko krog opozarja