V KK Zagorje so s treningi najprej pričeli košarkarji kadetske (U17) in kombinirane U13 – U11 ekipe. Starejšo ekipo bo tudi v letošnji sezoni vodil Blaž Bergant, za mlajše košarkarje pa bo skrbel Timi Tomažič. Članska ekipa je s treningi pričela 28.8.2017, trener ostaja izkušeni Sebastjan Ponjević.

Igralski kader članske ekipe še ni povsem sestavljen, zato ga bodo v klubu obelodanili nekoliko kasneje, ko se konča poletni prestopni rok. V Zagorju pa se sredi oktobra (17. 10.) po dolgem času obeta košarkarska poslastica, saj v goste v 3. krogu Pokala Spar prihaja šentjurski prvoligaš Tajfun, ki je bil v sezoni 2014/2015 celo državni prvak.

Znana pa je sestava kadetske ekipe. Lanskoletni kapetan Staš Volkar se je z družino preselil v Ljubljano, kjer bo tudi nadaljeval športno pot. V prejšnji sezoni so Zagorjani v KK Grosuplje posodili košarkarja Blaža Hodeja, ki se je prav tako odločil, da nadaljuje športno pot izven Zasavja. V zagorskem klubu so se obema zahvalili za korektno sodelovanje v prejšnjih sezonah. Kapetan kadetske ekipe je tako postal Črt Eberl, njegov pomočnik pa Edo Husičić. Oba igralca bodo Zagorjani letos posodili h mladinski ekipi (U19) v Hrastnik, nekaj izkušenj pa si bosta nabirala tudi v članski ekipi KK Zagorje.

V klubu so zadovoljni, da so sklenili dolgoročnejše sodelovanje s KK Hrastnik. Kadetom Zagorja bosta na pomoč priskočila Hrastničana Staš Kalajdžiski in Luka Jelenko, Zagorjan Patrik Lazar pa bo pomagal hrastniški ekipi U15. Bistvena novost pa je tesnejše sodelovanje med kluboma v trenažnem procesu.  Nekajkrat tedensko bodo organizirali skupne mladinske in kadetske treninge, ki bodo pripomogli k večji konkurenci med igralci, vadbene skupine pa bodo bolj homogene. Poenoten program dela bo omogočil lažje prehajanje igralcev iz mlajših v starejše selekcije. Glavni cilj sodelovanja je dobiti čim več doma vzgojenih košarkarjev za igranje v obeh članskih ekipah.

Žan Kos bo že tretjo sezono igral kot posojen igralec v KK Zlatorogu, v matičnem klubu pa bo tudi letos igral za člansko ekipo. Košarkarja Andraž Košič in Anže Horvat bosta kot posojena igralca nastopala za ekipo U15, Aleks Bec pa za ekipo U17 iz Trbovelj. »V Zagorju smo veseli, da se je uresničila dolgoletna želja po sodelovanju med klubi. Sicer v tem trenutku bolj med dvema kluboma, želja pa je, da pomen sodelovanja prepoznajo tudi v Trbovljah,« pravijo v vodstvu KK Zagorje.

ZT