Ekošola Slovenije je za mlade pripravila prvi oblikovalski izziv – oblikujmo trajnostno in krožno. Nanj so se odzvali osnovnošolci, srednješolci in študentje, ki so zasnovali 50 različnih predlogov za bolj trajnostne in krožne izdelke v našem vsakdanu. Med najboljšimi predlogi je bil tudi projekt Srednje šole Zagorje. 

Devet izmed 50 predlogov je bilo prepoznanih kot najbolj celovitih, izvirnih in izvedljivih, med njimi tudi predlog Srednje šole Zagorje, ki so ga ustvarili dijaki 2. e programa NPI Pomočnik v biotehniki in oskrbi ter 4. c programa PTI Ekonomski tehnik ter njihovi mentorici Karmen Pevec in Mojca Omahne.

Ker so dijaki želeli v projekt vključiti društva na področju ljubiteljev živali, so izdelali izdelke za male živali. Zanje so uporabili stare kavbojke in majice.

Na Srednji šoli Zagorje so želeli trgu predstaviti idejo o recikliranju odpadnih materialov, ki v procesu predelave dobijo ponovno uporabno vrednost, za kar je bil projekt Ekošole Slovenija pravi način. V projektu so se dijaki naučili predvsem sodelovanja med razredi in programi ter povezovanja različnih strok in področij.

Savus

Foto: Srednja šola Zagorje


 

Prejšnji članekLeseni konj je v mestu
Naslednji članekDanes dogaja