V soboto, 23. septembra, so se zagorski častniki odpravili na ogled sejma SOBRA v Gornji Radgoni. Tam so se seznanili z obrambo, varnostjo, zaščito in reševanjem ter z vsemi novitetami v slovenski vojski.

Za jesensko strokovno ekskurzijo so se člani OZSČ Zagorje ob Savi odločili, da izkoristijo mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA, ki se odvija vsako drugo leto v Gornji Radgoni. Člani so se z udeležbo na sejmu seznanili s trenutno situacijo in z novitetami v slovenski vojski. Ogledali so si statične predstavitve enot in poklicev Slovenske vojske, predstavitve vojaške opreme, vozil in strojev, nastop pripadnikov Orkestra SV in predstavitev policije ter opremo Civilne zaščite in gasilcev.

Na osrednjem poligonu so pripravili dinamične predstavitve Slovenske vojske in policije. Istočasno pa je na gasilskem poligonu potekalo državno mladinsko tekmovanje, poleg tega pa še tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči, katerega sta organizirali Gasilska zveza Slovenije in Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na prireditvi so člani OZSČ Zagorje preizkusili tudi tradicionalno vojaško hrano, se malo odpočili in nato nadaljevali z ogledi. Za nekatere udeležence strokovne ekskurzije je bil odrejen čas za oglede kar prekratek, saj so se morali člani ob določeni uri zbrati pri avtobusu. Za konec izleta so se odpeljali na znano turistično kmetijo v okolici Cerkvenjaka, kjer so opravili pokušino vin in se podprli z dobrim kosilom.

GP

Foto: Hinko Palčič


 

Prejšnji članekČastniki ZoS
Naslednji članekZakaj ste sprejeli to službo?