Evropski teden športa je namenjen spodbujanju športa in telesne dejavnosti v Evropi. »S tem namenom,« je povedala organizatorka akcije Ksenija Kranjc, »sem želela na mestno ploščad v Zagorju privabiti čim več občanov vseh starosti, posameznikov ali organizacij.« Dogodek je pripravila pod pokroviteljstvom Društva prijateljev mladine Zagorje in v sodelovanju z Alpsko sekcijo Smučarskega kluba Zagorje, centrom Spin Izlake, Srednjo šolo Zagorje in plesno šolo Kattan.

Vsako društvo oziroma klub je tiste, ki so se dogodka udeležili, »razgibal« po svoje. Alpska sekcija SK Zagorje je poskrbela za športno zabavo, razgibavanje in urjenje na športnem poligonu, rolanje, hojo po vrvi in smučanje na t. i. SKI simulatorju. Društvo Spin je dobro razgibalo in ogrelo malo starejšo populacijo. Vadbe s tujimi imeni »spinning«, »Cross fit« in TNZ vadbe so bile le delček tistega, kar v Spinu ponujajo udeležencem skozi vse leto. Plesna šola Kattan je pozvala udeležence k izvajanju zumbe, predstavili sta se tudi otroška in malo starejša plesna skupina. Obiskovalci so lahko na dogodku brezplačno preverili svoj krvni tlak, vrednosti sladkorja in kisika v krvi ter dobili koristne informacije, kako ohranjati ali zmanjšati vrednosti, če te presegajo zdravo mejo. Z vsem tem jih je oskrbela Srednja šola Zagorje. V okviru dogodka so tekači in športa željni lahko testirali copate znamke Under Armour in Five Fingers. DPM Zagorje pa je udeležencem predstavilo svoje programe in akcije, ki jih bodo še izvedli do konca leta.

Občani so zdaj opremljeni z informacijami, kje in kako se lahko v Zagorju razgibavajo in skrbijo za dobro fizično počutje. 

ZT