V Zagorju je 18. marca potekalo državno prvenstvo v point fightingu, light contactu in kick lightu. Tekmovanja se je udeležilo 305 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 klubov. Iz kluba Pon Do Kwan Zagorje se je tekmovanja udeležilo 17 tekmovalcev, ki so se pomerili v različnih kategorijah. Osvojili so 12 naslovov državnih prvakov, pet drugih mest in šest tretjih mest.
Prvo mesto si je v kategorijah point fighting in light contact pri mladincih nad 94 kg priboril Tadej Kolander, v kategoriji point fighting pri članih do 63 kg in do 69 kg Miha Drnovšek, v kategoriji point fighting pri mladinkah do 65 kg in do 70 kg Tina Baloh, v kategoriji kick light pri članicah do 50 kg Nina Resnik, v kategoriji kick light pri članicah do 55 kg in do 60 kg Melinda Ramadani, pri starejših kadetinjah do 46 kg priborila Zala Rozina in v kategoriji point fighting pri mlajših kadetih do 28 kg Nejc Ostrožnik.

Slednji je v kategoriji point fighting pri mlajših kadetih do 32 kg osvojil tudi drugo mesto, drugi pa so bili tudi Luka Leskovar v kategoriji point fighting pri starejših kadetih do 63 kg, Nina Resnik v kategoriji kick light pri članicah do 55 kg, Zala Rozina v kategoriji point fighting pri starejših kadetinjah do 50 kg in Tija Šiles v kategoriji poing fighting pri mlajših kadetinjah do 47 kg.

Na tretjo stopničko so stopili Tim Kajtna v kategoriji kick light pri mladincih do 63 kg in do 69 kg, Jaka Rozina v kategoriji point fighting pri dečkih do 135 cm, Anej Jerman v kategoriji point fighting pri mlajših dečkih absolutno, Nejc Kozole v kategoriji point fighting pri starejših kadetih do 47 kg in Eva Kolander v kategoriji point fighting pri mlajših kadetinjah do 42 kg.

Prvenstva so se udeležili tudi Jaka Kmet, Alex Vozelj in Urban Indof, ki pa niso dosegli vidnejših uvrstitev.

ZT

Prejšnji članekUspešni mladi zasavski glasbeniki
Naslednji članekIdeje za majhno stanovanje