petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Zagorjanke zmagovalke domačega turnirja

Tudi tokrat je bilo tako. V ekipi je prišlo do nekaj kadrovskih sprememb. Nekaj igralk je odšlo (Tjaša Stanko, Pia Golob, Valentina Panger, Nika Matavš, Kaja Voglar). Do sedaj so prišle tri nove in sicer Pia Hren in Nikita Privšek (obe ŽRK Zdežele Celje)in Anamarija Baruca (ŽURD Koper). V člansko ekipo so priključili nekaj obetavnih domačih igralk, ki bi lahko v prihodnosti postale nosilke igre zagorskega kluba. Že v mesecu juliju pa so okrepili tudi upravo, saj je predsedniško mesto kluba zasedel Gregor Brinjevec.
Na turnirju so sodelovale tri ekipe in med seboj odigrale tri tekme. Zagorjanke so v prvi tekmi na turnirju zanesljivo in visoko premagale Ptujčanke. Vodile so celotno srečanje in tekmo brez težav zmagale 27:17. Najboljša strelka tekme v domači ekipi je bila Neža Skrinjar s šestimi goli.

Na drugi tekmi je tretje uvrščena ekipa v hrvaškem prvenstvu ŽRK Koka nudila zelo dober odpor domači ekipi. Zagorjanke so v prvem polčasu vodile za gol ali dva nekje do 20. minute. Nato so borbene Hrvatice rezultat  izenačile in dobile prvi polčas z 18 : 14. V drugem polčas so domače le zaigrale bolj zbrano obrambi in tudi s pomočjo vratarke Peričeve, ki je na tej tekmi obranila 14 strelov na gol, rezultat obrnile v svojo korist. Največjo prednost so si priigrale v 48. minuti s 25:19. Na koncu so Zagorjanke dosegle zasluženo zmago z 29:26. Najboljša strelka v domači ekipi je bila Pia Hren z 10 zadetki.

V zadnji tekmi na turnirju so Hrvatice zanesljivo in brez težav premagale Ptujčanke 27:14.

Organizator je izbral najboljše posameznice turnirja. Za najboljšo igralko na turnirju so proglasili kapetanko domače ekipe Janjo Rebolj (RK Zagorje), za najboljšo vratarko Andreo Perić (RK Zagorje), najboljša strelka pa je bila Tea Jalušić (ŽRK Koka).

Novo državno prvenstvo se prične že 16. septembra, ko bodo Zagorjanke svojo prvo tekmo odigrale proti ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje – Kozina.

DL

Isti avtor