četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zagorjanke tretje

Krka : RK Zagorje 21:24 (7:13)
Ljubljana – Športna dvorana Kodeljevo, gledalcev 250, sodnika: Pirc B., Štrigl M..

Krka: Hajdinjak, Korenič (9), Vujnovič; Papež, Vidic 3(1), Ražem 5, Kramar , Leskovec 7, Rudman T. 1, Radojčič, Legan, Mrmolja, Završnik, Čopi, Rudman 2, Veble 1.

RK Zagorje: Perič (7), Zubak, Petrukhina (3); Krajnc 2, Stanko 6, prašnikar L., Panger 3, Rebolj 6, Voglar 2 (2), Ugrin 1, Prašnikar L., Vrbnjak, Ljepoja, Benko 4, Skrinjar, Bratec.

Sedemmetrovke: Zagorje 5(2); Krka 2(1);

Izključitve: Zagorje 10 minut; Krka 6 minut

Gledalci so v tekmi za tretje mesto videli borbeno predstavo na obeh straneh. Izenačen začetek, v 15. minuti je bil rezultat še zadnjič izenačen na 6:6. Nato so pobudo prevzele Zagorjanke in v drugih 15 minutah prvega polčasa naredile delni rezultat 7:1 in dobile prvi polčas 13 : 7. Ko so Zagorjanke v 38. minuti povedle 18:10 so vsi v dvorani mislili, da je tekma odločena. Toda borbene Krkašice so začele bolj odločno igrati v obrambi in zadevati v napadu. Visoka razlika se je začela topiti. Nato se je v vrste Zagorja naselila nervoza, prikradle so se tehnične napake in nikakor niso znale zadeti. Zgrešile so tudi dve sedemmetrovki v 49. in 54. minuti (Benko in Stanko), oziroma jih je obranila vratarka Krke Vojnovič. Tako so Krkašice prišle na razliko enega samega gola. Semafor je v 55. minuti kazal samo še gol razlike 22:21. Tedaj pa je v vrata Zagorja stopila Peričeva in z nekaj obrambami (tudi sedemmetrovko v 53. minuti) Zagorjankam omogočila, da so na koncu osvojile tretje mesto. Za končnih 24:21 sta v 57. in 58. minuti zadeli Benko in Rebolj. Drugi polčas tekme si je ogledal tudi predsednik države Borut Pahor, ki je prej opravil tekaški trening na Kodeljevem.

Pokal Krimu

Pokal je osvojila ekipa Krim Mercatorja, ki je v tekmi za prvo mesto premagala Mlinotest iz Ajdovščine z rezultatom. 27 : 19. (13:8). Za najboljšo igralko finalnega turnirja so razglasili Mirjeto Bajramosko (Krim Mercator), najboljša strelka je bila Tjaša Stanko (Zagorje), najboljša vratarka pa Sandra Srečkovič (Mlinotest Ajdovščina).

Poraz z Mlinotestom

V soboto so Zagorjanke doživele poraz v polfinalu pokala z ekipo Mlinotesta iz Ajdovščine, ki mu je v zadnjih dneh prestopnega roka nekaj igralk priskrbel Krim Mercator. To je bilo majhno presenečenj, ki so ga pripravile Primorke. Z odlično igro v drugem polčasu so premagale Zagorje.

Zagorjanke začele dobro in povedle za štiri gole (5:1), vendar so Ajdovke do polčasa zmanjšale razliko na 10:8. V drugem polčasu je sledil zelo slab začetek Zasavk. Po desetih minutah so že vodile Primorke 17:14 in to prednosti niso izpustile do konca tekme ter zmagale z 26:21.

Pri Zagorju je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko s sedmimi zadetki, Janja Rebolj je dosegla štiri, Valentina Panger in Aneta Benko pa po tri. Za Mlinotest sta Nina Zulić in Špela Ferfolja zabili po sedem golov. V drugem polfinalu je Krim Mercator premagal Krko s 25:16.

DL

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor