RK Zagorje : ŽRK Brežice 31:16 ( 15:6)
Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 900, sodnika: Jože Humek, Iztok Pric.

Zagorje: Perič (6) Zubak (5), Petrukhina (6+7m); Krajnc 1, Stanko 7, Panger 1, Rebolj 5, Voglar 2(2), Ugrin 1, Skrinjar 1(1), Vrbnjak 1, Ljepoja 5, Benko 5, Bratec 1. Trener Bojan Voglar.

Brežice: Savnik 1, Hotko A. 2, Hotko K. 4(3), Beribak4, Markovič 1, Pavlič (12 obramb), Geč 2, vegelj1, Bevc. Trener: Zlatan Đapo.

Sedemmetrovke: Zagorje 3 (3); Brežice 6 (3);

Izključitve: Zagorje 0 minut; Brežice 0 minut

Že prvi pogled na tribuno pred tekmo je pokazal, da je poseben dan za zagorski ženski rokomet. Nabito polna tribuna, glasno navijanje in praznično vzdušje so pripomogli, da so tudi domače igralke tekmo začele agresivno. Z nekaj odličnimi obrambami Peričeve so Zagorjanke že v 10. minuti vodile z 9:0. V nadaljevanju tekme so zato več priložnosti dobile mlajše igralke in tekmo brez večji težav pripeljale do konca. Ob zvoku sirene in stoječih ovacijah polne dvorane navijačev se je tekma končala z visoko zmago Zagorjank 31:15.

Začelo se je slavje. Gledalci , ki so napolnili zagorsko športno dvorano, so ostali na svojih sedežih in se z glasnim navijanjem zahvaljevali za osvojeni naslov. Že je bil postavljen oder in podelitev se je lahko pričela. Medalje sta podeljevala župan občine Zagorje Matjaž Švagan in generalni sekretar RZS Goran Cvijič. Ko je kapetanka ekipe Janja Rebolj prejela pokal za osvojeno prvo mesto in naslov, je dvorana eksplodirala od navdušenja. Šampanjec, zlati konfeti, pesem, glasba We are the champions in veliko veselje so preplavili dvorano. Druženje igralk in navijačev se je ob glasbi nadaljevalo pred dvorano do poznih ur.

“Preobrat v sezoni je bila tekma s Krimom v Ljubljani. Tedaj še nismo imeli nekaterih igralk, ki jih imamo zdaj, a smo odigrali na zelo visoki ravni. Tedaj smo začeli razmišljati, da lahko gremo do konca. Potem se nam je zgodila smola s poškodbo Andree Perić, na hitro smo pripeljali menjavi. Imeli smo srečo, da je bila Alexandra Petruhina še v Sloveniji. Z Aneto Benko, “strašno” pozitivno igralko z ogromno energije, ki dviga soigralke, smo zadeli tombolo. Imeli smo težak razpored, zahtevna gostovanja, a smo jih odigrali fantastično. Tu se je odločilo prvenstvo,” je po koncu sezone ponosno dejal trener Zagorja Bojan Voglar.

Čeprav v deželici izpod Alp igra že nekaj sezon, pa je bila pravkar končana sezona prelomna tudi za Andreo Perić. V Tuzli v BiH rojena vratarka, ki bo avgusta dopolnila 32 let, je po zmagoslavni sezoni povedala: “V Sloveniji sem sedmo leto, končno sem dočakala naslov, svojega prvega v članski kategoriji. Zelo sem srečna. Nadaljevati moramo v tem slogu, manjka nam kakšna menjava in pokrovitelj. Ni nas veliko, ampak smo prava ekipa. Pomembne tekme smo odigrale super, dihale smo kot ena.”

V nedeljo, 8. maja, ob 18. uri bo njim v čast župan Zagorja Matjaž Švagan na mestnem trgu pripravil slavnostni sprejem.

DL