četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Zagorjanke proti Krimu

RK KRIM MERCATOR : RK ZAGORJE 33:22 (16:11)

Krim Mercator: Benko 7, Stanko 6, Zulić 5, Koren 4, Beganović 3, Amon 3, Omoregie 2, Perederiy 2, Abina 1. 

Zagorje: Rebolj 8, Privšek 5, Ljepoja 4, Avbelj 2, Baruca 1, Skrinjar 1, Cilenšek 1. 

Zagorjanke so odpotovale na tekmo v Ljubljano z željo, da odigrajo najboljše, kakor znajo. Po skoraj dvomesečni pavzi so tako odigrale solidno tekmo. Če odštejemo črnih osem minut v obeh polčasih so bile enakovredno bitko.

Tekmo so sicer odprle slabo, brez prave obrambe, in po napakah v napadu so domačinke že v 8. minuti vodile 7:2. Zagorjanke so se vrnile v igro z boljšo obrambo in svoje je prispevala tudi vratarka Peričeva. Tako se je prvi polčas končal z enako razliko kot je bila v 8. minuti. Rezultat je bil 16:11 za domače. 

Tudi začetek drugega polčasa so Zagorjanke začele slabo in Krim je povedel v 41. minuti 23:13. Nato so gledalci lahko videli spet boljšo igro Zagorja in v 48. minuti je bila prednost Ljubljančank samo še šest golov, 26:20. Nato je dal trener Voglar priložnost za dokazovanje mlajšim igralkam, kar so izkušene domačinke izkoristile in tekmo dobile z rezultatom 33:22. 

Pri Zagorju sta bile strelsko razpoložene Janja Rebolj z osmimi zadetki in Nikita Privšek s petimi zadetki.

Zagorjanke bodo svojo naslednjo tekmo igrale v petek, 19. januarja. Nasprotnik ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina prihaja iz Primorske.

ZT

Isti avtor