RK Zagorje : ŽRK  Aklimat Ptuj 34:19 (19:8)
Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 80. Sodnika: Pirc Branko, Šilc Janez

Zagorje: Zubak (3 obr., 1x7m), Perić A. (10 obr.), Golob (6 obr.); Stanko 4, Panger 6, Rebolj 6, Voglar 4 (2), Ražem 8, Vrbnjak 4, Ljepoja, Prašnikar T., Perić I. 1 (1), Cilenšek, Matavš 1. Trener: Bojan Voglar

Ptuj: Knaus (3 obr), Pušnik (6 obr.); Mateša 4 (2), Kac1, Kreft 1, Ivančič 1, Kolednik, Borovčak, Selinšek 7 (2), Korotaj 2, Gomilšek, Markovič 3. Trener: Tomaž Zeljič.

Sedemmetrovke: Zagorje 3/5, Ptuj 4/5.

Izključitve: Zagorje 4 minute, Ptuj 6 minut.

Tekma se je začela z napakami na obeh straneh.  Šele v peti minuti so prvič in tudi zadnjič povedle gostje z golom Mateše. Vendar pa se je tekma hitro obrnila v korist domače ekipe. Z borbeno in čvrsto igro v obrambi na čelu z vratarko Peričevo so Zagorjake že v 9. minuti vodile 4:1. Do 17. minute so Ptujčanke še nekako držale korak in rezultat je bil 9:6. Nato pa so domačinke le stopile na plin in do konca polčasa naredile delni rezultat 10:2 in tekma je bila tako odločena. Pohvaliti velja vratarko Andreo Perić, ki je do konca polčasa zbrala 10 obramb, in desno krilo domačih, ki je že v prvem polčasu dosegla sedem od svojih osem zadetkov.

V drugem polčasu pa so dobile priložnost mlade domače igralke in vratarki Pia Golob in Ajda Zubak. Ta se odigrale zelo dobro in razliko do konca tekme še povečale do končnih 15 zadetkov prednosti.

DL

Prejšnji članekGre jih toliko, kot jih pride
Naslednji članekMarko Pavlovič: »Delo je včasih res naporno, a pozitivne zgodbe mi dajejo spodbudo.«