RK Zagorje : RK Ljubljana 32:22 (16:10)
Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 200, sodnika: Humek Jože, Rok Škvarč

Zagorje: Perič (6+7m obramb), Vozelj (1 obramba), Petrukhina(7 obramb); Krajnc 4, Stanko 9, Panger 2, Rebolj 5, Voglar 2, Ugrin 2, Skrinjar, Vrbnjak, Ljepoja 3, Benko 5, Bratec 2, Prašnikar. Trener Bojan Voglar.

Ljubljana: Arhanič, Jantol (7 obramb); Urbančič, Hočevar 1, Abina A. 14, Vučko 1, Černivec, Medič 3, Curk, Abina E. 2, Tomasovič1.Trener Ilija Amđelković

Sedemmetrovke: Zagorje 4 (2); Ljubljana 6 (5);

Izključitve: Zagorje 4 minute; Ljubljana 10 minut

Rokometašice Zagorja so še enkrat več dokazale, da si v tej sezoni zaslužijo naslov državnega prvaka. Res je, da so bile Ljubljančanke tista ekipa, ki so jih v medijih napovedovali, da lahko presenetijo v Zagorju, vendar razen začetnega vodstva 0:1 in 1:2 je bilo vse v rokah domačink. Po še zadnjem izenačenju v peti minuti na 3:3 so pobudo prevzele Zagorjanke in do konca tekme brez težav prišle do nove, 16 zmage v državnem prvenstvu ob dveh neodločenih tekmah.

Po glasni spodbudi Crazy boysov so z odlično obrambo na čelu z Peričevo in hitrimi proti napadi začele povečevati razliko. Že v 17. minuti je bilo prvič osem golov razlike (11 : 4). Od takrat dalje je domači trener Voglar začel dajati priložnost tudi ostalim domačim igralka, ki v tej sezoni niso dobivale veliko časa za igranje. Kljub temu se razlika ni zmanjševala. Še več. Do konca polčasa je narasla na 9 golov prednosti (19:10).

Tudi v nadaljevanju tekme se gostje niso predajale. Razlika je bila nenehno med 9 in 12 zadetki. To je bila tudi največja prednost na tekmi, prvič v 42. minuti tekme. Ob koncu tekme so z 32:22 tako slavile domačinke, ki so po tekmi dobile velik aplavz s strani tokrat bolj številčnih gledalcev kot običajno.

Da se razlika ni povečevala, je pri gostjah najbolj zaslužna Ana Abina, ki je domačo mrežo zadela kar 14. Še majhna zanimivost: Ljubljančanke so v Zagorje dopotovale samo z 11 igralkami in igrale v zelenih dresih Krim Mercatorja!

Zagorjanke tako do končnega zmagoslavja ločita samo še dve tekmi in prva bo v Zagorju že v petek, 22. aprila ob 19. uri proti ekipi ŽRK DP-Logik Branik (Maribor).

DL

Prejšnji članekKoreografija življenja
Naslednji članekČistili rudarske pomnike