RK Zagorje : ŽRK Velenje 31: 24 (16:1)
Športna dvorana Zagorje. Gledalcev: 50.

Sodnika: Jožef Jeraj in Vladica Kostić.

RK Zagorje: Zubak (1 obr.), Perić A.(7 obr.), Golob (5 obr.), Lunder (2 obr.); Stanko 13, Panger, Rebolj 5, Voglar 1, Ražem 2, Skrinjar 2, Vrbnjak, Ljepoja 6, Cilenšek, Prašnikar, Perić I., Matavš. Trener: Bojan Voglar.

ŽRK Velenje: Hadžič (4 obr.), Simič (9obr.); Atelšek 2, Alekič, Brcar, Ferenc, Pirc 9, Okleščen 11. Trenerka: Snežana Rodič

Sedemmetrovke: RK Zagorje 7/9, ŽRK Velenje 6/6.

Izključitve: RK Zagorje 8 minut, ŽRK Velenje 14 minut.

V soboto je bila v Zagorju še zadnja tekma državnega prvenstva v sezoni 2016/17. Že nekaj krogov pred koncem je bilo znano, da bodo Zagorjanke osvojile naslov podprvakinj.

Tako smo bili v zadnji tekmi priča pravi revijalni tekmi, na kateri ni manjkalo lepih golov in obramb vratark na obeh straneh. Je pa imela tekma še posebno draž, saj sta na tej tekmi Tjaša Stanko in Špela Okleščen tekmovali tudi za naziv najboljše strelke sezone. Na koncu je bila uspešnejša Tjaša Stanko, ki je v tej sezoni dosegla 163 golov.

Na sami tekmi so Zagorjanke hitro prišle do vodstva 10:4, nato pa je trener domačih Bojan Voglar dal priložnost mlajšim igralkam, ki so tekmo uspešno pripeljale do 17. zmage v tej sezoni. Po koncu tekme sta župan občine Zagorje Matjaž Švagan in predsednik kluba Iztok Cilenšek podelila srebrne medalje domačim igralkam in strokovnemu vodstvu.

Po koncu tekme so se v klubu zahvali Jožetu Premcu, športnemu novinarju, ki  s to tekmo tudi uradno končuje svojo športno novinarsko pot v Zagorski dolini.

V taboru Zagorja pa se obetajo tudi igralske spremembe. Sedaj je že znano, da Zagorje zapuščajo Tjaša Stanko, ki odhaja v Krim Mercator, Pia Golob odhaja na študij na Portugalsko, Kaja Voglar in Valentina Panger pa zaključujeta svojo igralko kariero.

Uradno slovo od igralk bo v soboto, 20. maja, po zadnji odigrani tekmi v mladinski konkurenci, kjer se mladinke Zagorja borijo za naslov državnih prvakinj.

DL

Prejšnji članekPrestižna okoljska nagrada Urošu Macerlu
Naslednji članekNagradni natečaj Jamatlon purfl