ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zagorjanke na reprezentančnem zboru

Selektor slovenske ženske članske reprezentance Uroš Bregar je določil seznam 19 rokometašic, ki bodo čez teden dni v Zrečah začele priprave na evropsko prvenstvo 2016 na Švedskem.
Med izbrankami so tri aktualne članice RK Zagorja, in sicer Valentina Panger, Janja Rebolj in Tjaša Stanko, ter dve stari znanki Lea Krajnc in Neli Irman, ki sta nedolgo nazaj še igrali za barve Zagorja. Krajnčeva je z Zagorjankami letos osvojila naslov državnih prvakinj.

Valentina Panger, ki si je še v lanski sezoni delila sobo z Leo Krajnc, je 25-letna krožna napadalka, ki prihaja iz Pirana. V 26 tekmah je za Zagorje dosegla 75 golov. Zagorjanka Janja Rebolj je zagorskemu klubu zvesta že dvanajsto leto, v tem času je na 185 tekmah dosegla 593 golov. Desna zunanja igralka je s 174 centimetri strah in trepet vratark z meti iz razdalje. Najmlajša reprezentantka je srednja zunanja igralka Tjaša Stanko, ki je ravnokar dopolnila 19 let in je od najstarejše reprezentantke, Sergeje Stefanišin, mlajša 23 let. Tjaša je ena najbolj obetavnih igralk v Sloveniji, v zagorski klub pa je prišla iz Maribora.  Lea Krajnc v letošnji sezoni igra za turški Zagnos, Neli Irman pa je odšla v Črno goro k eni najboljših evropskih ekip Budučnosti.

Naša izbrana vrsta se je sicer na evropsko prvenstvo uvrstila prvič po letu 2010 kot najboljša tretjeuvrščena ekipa vseh skupin kvalifikacij, v katerih je zaigrala v skupini proti Črni gori, Hrvaški in Makedoniji. V petem nastopu na največjem tekmovanju stare celine se bo v Stockholmu v predtekmovalni skupini pomerila s Srbijo, Španijo in Švedsko.

AM

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor