četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zagorjanke na Norveškem

RK Zagorje je v Skandinavijo prispel le z enajstimi igralkami. Kljub temu so Zagorjanke v obeh tekmah nudile gostiteljicam dober odpor. Preveliko število tehničnih napak in predvsem v drugi tekmi slabo sojenje poljskih sodnikov sta botrovala obema porazoma. Sedaj čaka Zagorjanke naporna domača sezona.  V nedeljo, 25. septembra, gredo v Ljubljano, v sredo, 28. tega meseca, jih čaka domača tekma osmine finala pokala Slovenije proti RK Krim Mercatorju, 1. oktobra pa še domača tekma proti ŽRK Celje CM.
POKAL EHF 1. KROG (TRONDHEIM, NORVEŠKA)

Druga tekma, nedelja, 17. 9. 2016

ZAGORJE : BYASEN TRONDHEIM 20:25 (10:11)

Dvorana: Trondheim Spektrum, gledalcev: 436, sodnika: Jakub Jerlecki, Meciej Labun, oba Poljska

Byasen Trondheim: Lerstad, Pedersen, Aardahl, Arntzen 6, Venn 3, Hogdahl 3, Tomac 3, Waade 1, Alstad 3, Uthus 1, Groetan 1, Jacobsen 6, Hernes 1, Hjertner 4, Skogen.

Zagorje: Perić, Golob, Stanko 7, Ražem 3, Panger 1, Rebolj 3, Voglar 2, Škrinjar, Vrbnjak, Ljepoja 2, Čečkova 2.

Sedemmetrovke: Zagorje 6/6, Byasen 4/4,

Izključitve: Zagorje 4 minute, Byasen 8 minut, Groetan(Byasen) 3×2 minute

Zagorjanke so na drugi tekmi dokazale, da se lahko enakovredno kosajo z Norvežankami. Po vodstvu Zagorja s 3:2 v 4. minuti so “gostje” le videle, da ne bo lahka tekma. S svojo najboljšo postavo so strnile vrste in v 22. minuti povedle s 10:5. Toda borbene Zasavke se niso predale. Na čelu z vratarko Perićevo so do konca polčasa naredile delni rezultat s 5:1 in odšle na odmor z golom zaostanka. ” Gostje” so v začetku drugega polčasa tudi s pomočjo sodniškega para iz Poljske uspele v 40. minuti povesti za 5 golov razlike. Vendar tokrat borbene in požrtvovalne Zagorjanke niso popustile. V  54. minuti so rezultat izenačile na 19. Norvežanke pa so še enkrat več s pomočjo sodnikov tekmo pripeljale do zmage s 25:20.

Zagorjanke so gostovanje na Norveškem izkoristile tudi za obisk skakalnega centra v Trontheimu, kjer so si ogledale skakalnice, na katerih prirejajo tekme svetovnega pokala.

Prva tekma, sobota, 16. 9. 2016

BYASEN TRONDHEIM : ZAGORJE 32:20 (16:8)

Dvorana: Trondheim Spektrum, gledalcev: 326, sodnika: Jakub Jerlecki, Meciej Labun, oba Poljska

Byasen Trondheim: Lerstad, Pedersen, Aardahl, Arntzen 6, Venn 3, Hogdahl 3, Tomac 3, Waade 1, Alstad 3, Uthus 1, Groetan 1, Jacobsen 6, Hernes 1, Hjertner 4, Skogen.

Zagorje: Perić, Golob, Stanko 7, Ražem 3, Panger 1, Rebolj 3, Voglar 2, Škrinjar, Vrbnjak, Ljepoja 2, Čečkova 2.

Sedemmetrovke: Byasen 6/6, Zagorje 5/4

Izključitve: Byasen 6 minut, Zagorje 4 minute

Rokometašice Zagorja so se brez strahospoštovanja do domačink podale v boj za zmago. Začetnih 2:0 jih ni zmedlo. Kljub temu, da je škripalo v obrambi, je bil rezultat v 10. minuti 5:3 za domače. Nato pa je sledilo obdobje slabe igre Slovenk in Norvežanke so v 15 minutah naredile delni rezultat 9:3 in razlika je bila visokih 8 zadetkov prednosti. Zadnjih nekaj minut prvega polčasa so Zagorjanke držale razliko in ob polčas3u je bil rezultat 16:8. V drugem delu so Slovenke prikazale veliko boljšo igro. Rezultat se je gibal med 7 in 9 zadetki za domače. Zagorjankam se je uspelo na čelu z vratarko Perićevo približati  v 47. minuti na samo pet zadetkov zaostanka. V zadnjih minutah je dal trener Voglar priložnost še ostalim igralkam, zaradi slabe igre v napadu so Zagorjanke omogočile Norvežankam, da so dosegle pet lahkih golov in si zagotovile visoko zmago.

DL

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor