Peti mesec v letu 2016 se je začel praznično. Na Čebinovem travniku v Kisovcu je že deveto leto zapored zagorel prvomajski kres, zjutraj pa so po vsem Zasavju zabrnele in zaigrale številne budnice.
Tudi ljubitelji dobre knjige – tako najmlajši kot malo starejši – so imeli v maju razlog za praznovanje. Bralna miška, ki jo v sodelovanju z Vrtcem Zagorje pripravlja zagorska knjižnica, je upihnila 20. svečko, nagrade pa so prejele tudi udeleženke bralne značke za odrasle, projekta, ki se v Trbovljah imenuje »Beremo na kuolmkišti«. Izlaško enoto Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje so preselili v prostore Kmetijske zadruge Izlake.

Glasbena šola Zagorje je s slavnostno akademijo proslavila 70. obletnico svojega obstoja. Ob tej priložnosti je nastala tudi knjiga, ki je v besedi in sliki zabeležila sedem desetletij glasbenega šolstva v Zagorju. Mestni park v Trbovljah je postal največje zasavsko plesno prizorišče, ko so na njegovih tleh maturanti zaplesali četvorko.

Knjižnico Antona Sovreta v Hrastniku je obiskal znani športi komentator Andrej Stare. Stare, ki je v mladih let pogosto zahajal v zasavske konce, pravi, da se ima za »na pol Zasavca«. Za njegovo komentiranje ga je direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič obdaril s posebnim Steklarne Hrastnik.

Kolesar Primož Roglič iz Kisovca je z zmago na Giru navdušil svoje rojake. Maj je prinesel državno prvenstvo v kickboxingu, na katerem so bili zagorski in izlaški kickboxerji izredno uspešni. Člani kluba Pon Do Kwan Zagorje so se domov vrnili z dvajsetimi naslovi državnih prvakov, člani kluba Pon Do Kwan Izlake pa s sedmimi. Tako Izlačani kot Zagorjani pa so si na državnem prvenstvu v Budimpešti ekipno in posamezno priborili nekaj laskavih naslovov. Slavile so tudi zagorske rokometašice – prvič so namreč osvojile naslov državnih prvakinj.

MD

Prejšnji članekHrastniške skodelice prejele nagrado Red Dot
Naslednji članekBožično novoletni koncert Steklarske godbe Hrastnik