Zagorje: Krim Mercator 11:14 (20:27)
Zagorje: Zubak, Stanko 11 (3), Ražem 1, Panger 2, Rebolj 1, Voglar 2, Skrinjar, Perić, Prašnikar, Golob, Vrbnjak, Lepoja 1, Čečkova 2.

Krim Mercator: Georgijev 4 (1), Benko 3, Blažević, Milanović-Litre 3, Jeriček 1, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganovič, Marinček, Omoregie 6 (1), Koren, Barič 6 (3), Kamdop, Amon, Zrimšek.

Najboljši slovenski ženski rokometni ekipi zadnjih let sta prikazali za začetek sezone všečno igro. Zagorjanke so v zadnjih treh letih že drugič igrale v super pokalu. Tudi predlani v Ilirski Bistrici so morale priznati premo Ljubljančank.

Tokrat so bile postavi obeh ekip precej drugačni kot v sezoni 2015/16, ko so Zagorjanke presenetljivo osvojile naslov državnih prvakinj. Ljubljančanke so ekipo okrepile s šestimi novimi igralkami, Zagorjanke so jih šest izgubile. Poleg tega pa so igralke Krima že zelo dobro pripravljene, saj jih sredi septembra čaka

Kvalifikacijski turnir za nastop v ligi prvakinj v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.

Tjaša Stanko. Foto: arhiv RK Zagorje
Tjaša Stanko. Foto: arhiv RK Zagorje

V tekmo so Zagorjanke vstopile dobro, saj so bile do sredine prvega polčasa ves čas enakovredne s Krimovkami, Tjaše Stanko je Zagorje celo popeljala v vodstvo s 7 : 6. Potem pa so Krimovke odigrale bolje in do polčasa ustvarile tri zadetke prednosti.

Drugi polčas so bolje pričele Krimovke. Vendar sta Stankova in Jekaterina Čečkova poskrbele za priključek. V 38. minuti so beležile le na gol zaostanka (16:17), osem minut pozneje pa so pri 19:20 še imele še zadnjič priložnost, da izid izenačijo. Krimovke so potem stopile na plin, povedle za pet golovb in v končnici mirno pripeljale tekmo do končne zmage.

Za najbolj koristno igralko tekme so izbrali vratarko Krima Mercatorja Mišo Marinček, ki je ubranila 14 strelov nasprotnic. V ekipi Zagorja pa se je z 11 goli izkazala Tjaša Stanko, odlično je branila tudi Andrea Perić.

ZT