V zagorskem klubu so ocenili, da bi bilo sodelovanje v kvalifikacijah za njihove finančne možnosti preveliko tveganje, saj jim je pri dogovarjanju s sponzorji zmanjkalo okrog 30.000 evrov za pokritje stroškov. Če bi se klub uvrstil direktno v ligo prvakinj, bi verjetno lažje našli denar za udeležbo. Tako pa udeležba na kvalifikacijah ne prinaša jamstva za igranje v ligi in v zagorskem klubu so se raje odločili za vrabca v roku kot goloba na strehi.
Zagorjanke se bodo prijavile v drugorazredno evropsko tekmovanje. V ligo so združili pokal pokalnih zmagovalk in pokal EHF, imena novega tekmovanja pa še niso določili. Ali bo imela Slovenija sploh klub v ligi prvakinj, je težko reči, vendar prej ne, kot da. Ljubljanski Krim Mercator je sicer poslal prošnjo za udeležbo na kvalifikacijah, vendar odločitev na EHF še ni padla.

Zagorski klub je še vedno brez predsednika, vendar v klubu vse teče kot je treba. Trener Bojan Voglar ostaja, v igralskem kadru pa se obeta nekaj sprememb. Večina igralk iz letošnje sezone bo igrala tudi v prihodnji. Veseli dejstvo, da bosta to tudi reprezentantki Zagorjanka Janja Rebolj (za reprezentanco je debitirala na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah s Hrvaško in Črno goro) in Mariborčanka Tjaša Stanjko (teh dveh tekem ni igrala zaradi mature). Od ekipe se poslavlja Rusinja Alexandra Petrukhina, vrača pa se Celjanka Pia Golob, vratarka, ki je prestala rehabilitacijo po operaciji strganih vezi. Odšla bo verjetno tudi odlična Hrvatica Aneta Benko, saj bodo Zagorjani težko tekmovali s finančno močnimi ponudbami drugih klubov. Od igranja se bo poslovila Iza Bratec. V klubu pa se pogovarjajo o prestopu dveh slovenskih rokometašic. O imenih zaenkrat še ne govorijo. Vsekakor bo ekipa tudi v prihodnji sezoni dobro sestavljena za nastope na evropskem in slovenskih prizoriščih,

MP