V 12. tednu Košarkarske rekreativne lige (KRL) Zasavje so bile na sporedu tri zanimive tekme. Prvo mesto na lestvici si je zagotovila zagorska ekipa Mair team, ki je v derbiju za vrh premagala veterane Zlatoroga, ekipa Oskarja je prekinila niz porazov in po podaljških zopet dobila srečanje s Šajspoh rangersi, litijski derbi med Črički in ŠD Litus pa so v zadnjih minutah srečanja dobili slednji.
Mair team : KK veterani Zlatorog Laško   61 : 44

Strelci ekipe Mair team: Jasenčić 22, Meško 12, Vozel 8, Štibernik 6, Roglevski 5, Berčon 4, Krznarič 3, Prašnikar 2

Strelci ekipe KK veterani Zlatorog Laško: Zor 18, Blatnik Ž. 12, Seme 8, Lapornik 4, Košak 2

Mair team je že od začetka srečanja prevzel pobudo in prešel v vodstvo. Ob razpoloženem Edinu Jasenčiću je svoje dodal tudi Klemen Meško, ki je uspešno nadomestil odsotnost Sanela Džombića.  Za povečanje vodstva imajo veliko zaslugo tudi igralci »s klopi«, saj so s svojim prispevkom zelo pripomogli k visoki zmagi Zagorjanov.

Oskar Trbovlje : Šajspoh rangers     47 : 41

Strelci ekipe Oskar Trbovlje: Božjak 16, Hutar 12, Perko 9, Cestnik 5, Grešak 3, Guzej 2

Strelci ekipe Šajspoh rangers: Smiljič 10, Fantinato 9, Remškar 7, Brkljačič 6, Siljan 5, Požin B. 2, Požin M. 2

Tekma med ekipama Oskar Trbovlje in Šajspoh rangers je dokazala, da so ekipe v KRL Zasavje zelo izenačene. Borbenost in želja po zmagi pri igralcih v obeh ekipah sta dodatno začinili končnico. Po krajši drami je bil tako že na tretji zaporedni tekmi Oskarjev podaljšek. Oskarjevci so se tokrat zbrali in si z zadetima prostima metoma Primoža Perka zagotovili dovolj visoko prednost in zmagali.

ŠD Litus : Črički    44 : 42

Strelci ekipe ŠD Litus: Cirar 19, Čepon 8, Pestotnik Ma. 7, Repina 6, Drnovšek 4

Strelci ekipe Črički: Božič 15, Kajtna 15, Pavlin 5, Bečirovič 3, Medved 2, Džombić 2

Mestni derbi litijskih ekip se je odvil tako, kot se za derbi spodobi. Obe ekipi sta se izkazali za zelo enakovrednega tekmeca. Kljub dejstvu, da so imeli Litusi večjo izbiro igralcev, so se jim Črički dostojno upirali, na trenutke so celo prevzeli pobudo na tekmi.  Vedno aktivni Čriček, Ambrož Kajtna, je skrbel za skoke, Jakob Božič pa je z neverjetnimi meti za tri točke skrbel, da se Litusi niso preveč oddaljili.
Največ »nevšečnosti« je s svojo višino in natančno roko povzročal Matic Cirar, ki je kot najboljši posameznik svoji ekipi zagotovil novo zmago.

ZT

Prejšnji članekSkakali v Kranju in Logatcu
Naslednji članekPri napadu poginil