sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zagorjani tretji najbolj usposobljeni reševalci v državi

Da je ekipa Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Zagorje odlično usposobljena, so njeni člani dokazali v soboto, 1. oktobra, v Slovenj Gradcu, na XXII. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite.
Sodelovalo je okoli 400 pripadnikov sil za zaščito in reševanje.  14 najbolje uvrščenih ekip z regijskih preverjanj se je na sedmih delovnih točkah v centru Slovenj Gradca preverilo v izurjenosti in znanju dajanja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Na Glavnem trgu in Trgu svobode pa so se predstavile reševalne službe, različne enote sil za zaščito in reševanje ter društva in druge organizacije s tega področja.

Na delovnih mestih so se ekipe soočile z raznovrstnimi izzivi ob množičnem dogodku, na sejmu, neurju, zagotavljanju pomoči beguncem, obšolskih dejavnostih, delovni nesreči, pokazali pa so tudi individualno znanje.

Zmagala je ekipa Nuklearne elektrarne Krško, za njimi je bila ekipa RKS OZ Ajdovščina, ekipa RKS OZ Zagorje pa je osvojila odlično tretje mesto.

Na sklepni slovesnosti so priznanja najboljšim trem podelili ministrica za obrambo Andreja Katič, generalni direktor URSZR Darko But in predsednik RKS dr. Dušan Keber, ostalim sodelujočim pa sta priznanja podelila generalna sekretarka RKS Renata Brunskole in namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodel.

ZT

Isti avtor