torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zagorjani tekmovali v streljanju

V soboto, 15. aprila, so se strelci iz OZSČ Zagorje ob Savi v Hrastniku pomerili v streljanju z različnimi orožji.

V dogovoru z OZSČ Hrastnik smo skupaj izvedli strelsko tekmo, na kateri pa nismo bili medsebojni konkurenti, ker smo rezultate zbirali po posameznem društvu.

Iz Zagorja se je tekmovanja udeležila sedemčlanska ekipa s tremi novimi člani. Z veseljem smo na koncu ugotovili, da so tudi novi člani že izkušeni strelci. Tudi kolegi iz Hrastnika so imeli v svojih vrstah nove člane in vsi smo se strinjali, da so tovrstna srečanja dobrodošla za medsebojno spoznavanje in predstavitev različnega orožja in učenja rokovanja z njim.

V tekmovalnih disciplinah se je streljalo z malokalibrsko pištolo in puško ter s pištolo M57 kalibra 7,62×25, po tekmovalnem delu pa smo preizkusili orožja posameznih članov in nekaj pištol, ki jih imamo v društvu. Tako smo streljali še s pištolami »Čebelica«, malokalibrsko puško z optično namerilno napravo in tekmovalno pištolo znamke SIG Sauer.

Kljub temu, da se je druženje zaradi dodatnih aktivnosti malo zavleklo, smo bili vsi navdušeni, ker smo lahko streljali z različnim naborom orožja in upamo, da bomo takšno srečanje še kdaj ponovili.

Gregor Pilpah

Foto: Franc Lekše


Isti avtor