3. kolo 4. SKL

KK Zagorje :KK Prebold Vrtine Palir 93:71

(27:19;17:14;25:17;24:21)

KK Zagorje: Gaj Krznarič, Primož Perko 9, Žan Kos 12, Matija Kosin 7, Tomaž Martinčič, Črt Eberl 2, Martin Kosin 40, Vito Štibernik 7, Jure Potrpin, Aljaž Jerin, Blaž Božjak 10, Martin Grešak 6;

KK Prebold Vrtine Palir: Tim Rozman 18, Tadej Japundža 5, Robert Matkovič 3, Aleks Rober Kalafatič. Iztok Palir 2, Boris Bračun, Jaka Muhedinovič, Anže Stropnik, Vernes Merdanovič 3, Saša Dragičevič 21, Nejc Buda 19;

V 3. krogu se je domača ekipa KK Zagorje pomerila proti novincu v ligi, ekipi KK Prebold Vrtine Palir. Že od prve minute naprej se je pokazalo, kdo je gospodar v Zagorju. S hitro igro v napadu in odlično obrambo se je prednost povečevala iz minute v minuto.

Domača ekipa je na koncu slavila z rezultatom 93 : 71, pri čemer je dobila prav vsako četrtino. Najboljši igralec srečanja, Martin Kosin, je prikazal eno najboljših iger v dresu KK Zagorja. V napadu je dosegel 40 točk, dodal pa je še izvrstno igro v obrambi, ter bil tako prava nočna mora za gostujoče igralce. Pohvale si zaslužijo tudi ostali igralci domače ekipe.

Zagorjani so z zmago prekinili niz treh porazov (2 x pokal – Šentjur, liga – Vrani Vransko), ter tako najavili borbo za sam vrh lige. Sedaj je na vrsti prosti vikend, nato pa sledi serija domačih tekem v veselem decembru. To je zagotovo obdobje, ki je najbolj pisano na kožo domačim igralcem.

V 4. krogu se bodo Zagorjani v soboto, 2. decembra, ob 19. uri pomerili v domači dvorani z ekipo KK Dravograd Koroška.

PK