Pretekli vikend, 15. in 16. oktobra, je bil zelo bogat s tekmovanji v smučarskih skokih. Vrstila so se tekmovanja za pokal Cockta in državno prvenstvo v različnih kategorijah. Na vseh tekmah so bili prisotni tudi skakalci iz SK Zagorje. Vremenske razmere so bile tokrat za skakalce zelo neugodne. Na DP v Mostecu je bilo tekmovanje zaradi naliva, grmenja in strel celo prekinjeno.
V soboto, 15. oktobra, je bilo na veliki skakalnici v Kranju državno prvenstvo za naslednje kategorije: mladinci do 16 let, mladinke do 20 let in ekipno mladinci do 16 let.

V kategoriji mladincev do 16 let so dosegli naslednje rezultate: 8. mesto Taras Tratnik, 10. mesto Miha Lipovšek Ročnik, 33. mesto Matija Prosenc in 34. mesto Žiga Zagorec. V kategoriji mladink do 20 let je 8. mesto osvojila Lara Logar, v kategoriji ekipno mladinci do 16 let pa so bili člani SK Zagorje v postavi Taras Tratnik, Miha Lipovšek Ročnik, Matija Prosenc, Žiga Zagorec četrti.

Na skakalnici HS 38 v Mostecu je bila zaradi  neugodnih vremenskih razmer v vsaki kategoriji izpeljana samo po ena serija. V kategoriji dečki D-12 je 7. mesto dosegel Dominik Zupanec, 18. pa je bil Anej Razpotnik. V kategoriji dečki D-13 je 10. mesto dosegel Lovro Peitl, v enaki starostni kategoriji pri deklicah pa je 12. mesto dosegla Katarina Pirnovar, 23. mesto pa Tinkara Mlekuž. V kategoriji ekipno dečki D-13 so člani kluba SK Zagorje v postavi Lovro Peitl, Anej Razpotnik, Dominik Zupanec, Katarina Pirnovar osvojili 7. mesto.

V nedeljo, 16. oktobra, so se tekmovalci v Kranju na skakalnici HS 109 zbrali na Pokalu Cockta. V članski kategoriji je bil prvi Andraž Pograjc, drugi je bil Miran Zupančič, šesti pa Ernest Prislič. V kategoriji članice absolutno je 4. mesto dosegla Katja Požun, v kategoriji mladinci do 18 let je 10. mesto dosegel Tomi Jovan, v kategoriji mladinci do 16 let je bil 31. David Zupanec, 32. pa Matija Prosenc.

JK