KK Zagorje : KK Ivančna Gorica 89:65                             
(23:12; 16:19; 25:16; 25:18)

KK Zagorje: Gaj Krznarič 5, Aljaž Jerin, David Bajda 2, Jure Jere 7, Urban Vozel 2, Jaka Mlakar 2, Martin Kosin 21, Vito Štibernik  2, Edin Jasenčič 21, Primož Perko, Blaž Božjak 27, Martin Grešak.

KK Ivančna Gorica: Gregor Kunc 9, Matic Križaj 2, Janez Kraljič 1, Luka Žabot, Matic Erčulj 18, Sebastjan Jovič 11, Patrik Horvat 4, Andraž Ulčar 4, Andrej Okorn, Urban Ozimek 2, Aljaž Omejec 14.

Novo leto se je začelo sanjsko. Najprej se je KD Zagorska dolina preimenovalo v Košarkarski klub Zagorje. Nato pa je sledila še prva domača tekma in zmaga. Že na začetku tekme so domači igralci začeli z zelo agresivno obrambo in pokazali, da si želijo zmago. Po prvi četrtini so domačini vodili za 11 točk. V drugi so gostje razliko zmanjšali na 8 točk.

V tretji četrtini pa so domačini zaigrali še bolj borbeno v obrambi in z nekaj lahkimi koši v protinapadu povečali razliko, tako da so potem v četrti četrtini z rutinsko igro prišli do prve zmage v letu 2016. Svoj delež k lepi predstavi je pristavila tudi navijaška skupina Crazy Boys Zagorje, ki je s svojim navijanjem naredila pravo košarkarsko vzdušje v dvorani.

V naslednjem krogu igra KK Zagorje v gosteh pri KK Parklji mladi.

PK