V Zagorju bodo svetniki med drugim sprejemali proračun občine za leto 2017. Razpravljali bodo še o odpadkih – med drugim tudi o ceni obdelave biološko razgradljivih in komunalnih odpadkov. Razprava bo tekla še o financiranju krajevnih skupnosti, ki po besedah njihovih predstavnikov ni zadostno, pogovarjali pa se bodo tudi o tem, kje, kako in s pomočjo katerih sredstev se bodo Zagorjani lahko v prihodnjem letu športno udejstvovali.
Občinski proračun za leto 2017 bodo sprejemali tudi trboveljski svetniki. Govorili bodo še o letnem programu za šport ter ustanovitvenih aktih treh javnih vzgojno izobraževalnih zavodov – Osnovne šole Trbovlje, Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje ter Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje. Občina Trbovlje bo odgovorila na vprašanje, ali je mogoče na Tereziji postaviti bankomat. Ta odgovor na Zasavc.net že poznamo – bankomata ne bo. Sprejeli bodo gospodarski načrt Javnega podjetja Komunala Trbovlje za prihodnje leto, govorili pa bodo, tako kot v Zagorju, tudi o ceni obdelave in odlaganja ostankov komunalnih odpadkov.

Hrastničani bodo na seji v četrtek, 22. decembra, govorili o cenah storitev gospodarskih javnih služb, med drugim tudi tistih s področja varstva okolja. Predstavili bodo načrt vzdrževanja občinskih cest v prihodnjem letu, tako kot pri sosedih pa bodo govorili tudi o športu. Nekaterim najemnikom stanovanj in poslovnih prostorov namerava občina Hrastnik odpisati dolgove – tudi o tem bo na četrtkovi seji tekla beseda. Hrastniški svetniki bodo sprejeli tudi proračun za prihodnje leto.

MD

Prejšnji članekUčiteljice na Nizozemskem
Naslednji članekSmrdelo po kloru