nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Zadetek v polno

Poslej bodo člani in članice SD Kisovec, ki na tekmovanjih za pionirje, mladince, člane ter veterane dosegajo odlične rezultate, vadili na sedmih novih elektronskih tarčah. Takšnih, kakršne uporabljajo na vseh večjih tekmovanjih, od svetovnih prvenstev do olimpijskih iger.

Prenova kisovškega strelišča za zračno puško, ki vključuje nakup tarč in preureditev prostorov, je skupaj stala približno 35.000 evrov (pri tem so tarče stale 24.000 evrov, preostali znesek pa je bil namenjen prenovi prostorov). Glavnino finančnih sredstev za nakup tarč, 23.500, evrov je zagotovila Občina Zagorje ob Savi, ostalo so pokrili s sponzorskimi sredstvi. Pri izvedbi projekta so bili zelo prizadevni tudi člani društva.

Gostje otvoritve so bili zagorski župan Matjaž Švagan, predstavnica Strelske zveze Slovenije Andreja Gorjup in predstavniki sponzorjev. Posebni gost je bil vzornik mnogih strelk in strelcev, slovenski strelski superšampion, dobitnik ene zlate in dveh bronastih olimpijskih kolajn ter nosilec številnih drugih medalj z največjih svetovnih tekmovanj – Rajmond Debevec.

Kronološki pregled dosedanjih uspehov članov Strelskega društva Kisovec

2009: cicibanka Neža Drnovšek 1. mesto in državni rekord 174 krogov

2010: mlajše pionirke ekipno (Neža Drnovšek, Tjaša Šorli in Monika Ocepek) 1. mesto, posamezno Neža Drnovšek 2. mesto

2011: ekipa mlajših pionirk – Neža Drnovšek, Teja Slapnik, Tjaša Šorli1. mesto z novim državnim rekordom, posamezno Neža Drnovšek zasedla 3. mesto

2012: ekipa cicibanov v sestavi (Staš Volkar, Kim Kurež in Žiga Drnovšek)3. mesto

2015: cicibanka Nika Skubic 2. mesto

2016: cicibanka Nika Skubic 2. mesto, ekipno ml. pionirji 3. mesto (Nik Kralj, Gašper Judež in Ažbe Šuštar), posamezno ml. pionirji Nik 2. mesto in Gašper 3. mesto

2017: cicibanka Nika Skubic 1. mesto in nov državni rekord 186 krogov

Veterani državni prvaki 1. mesto (Zvone Pograjc, Tone Mohorko, Lado Kovač)

2018: najuspešnejše leto v zgodovini društva – Tija Šiles osvoji pokal prijateljstva – pionirsko državno ligo z zračno puško in kot prva v društvu osvoji 2. mesto v trojnem položaju z malokalibrsko puško na državnem prvenstvu.

Nik Kralj 3. mesto pokal prijateljstva – pionirska državna liga z zračno puško

Ekipno cicibanke 1.mesto (Nika Skubic, Lea in Nika Piskar)

Posamezno Nika Skubic 1. mesto in državni rekord 187 krogov

Ekipno ml. pionirji 1. mesto (Nik Kralj, Gašper Judež in Simon Škoberne)

Posamezno veterani 3. mesto Lado Kovač

Ekipno veterani 3. mesto (Tone Mohorko, Ostoja Žujić, Lado Kovač)

ZT

Isti avtor