Policisti so se v preteklih dneh ukvarjali z voznikom mopeda, ki je vozil pod vplivom drog, zasegli so več primerkov sumljivih snovi in ustavljali pijane voznike.

PP Trbovlje

V petek dopoldan so policisti pri kontroli prometa v Trbovljah ustavili 32-letnega voznika mopeda, pri katerem je hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog pokazal pozitiven rezultat. Policisti so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, vendar so ga čez eno uro ponovno zalotili pri vožnji in mu moped zasegli. Zaradi suma, da je moped predelan, so odredili izredni tehnični pregled, ki je pokazal, da vozilo presega največjo dovoljeno hitrost – 53,7 km/h namesto 25 km/h.

Popoldan so v Trbovljah 36-letniku zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga.

V soboto zjutraj so pri kontroli prometa v Trbovljah ustavili 18-letnega voznika mopeda, ki je vozil brez zaščitne čelade. Ugotovili so, da vozi pod vplivom alkohola (0,53 mg/l), da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da je vozilu registracija potekla pred več kot letom dni ter da vozilo ni obvezno zavarovano. Moped so zasegli.

V nedeljo zvečer so na vozilo, ki je zaparkiralo drugega, izdali obvestilo o prekršku.

Zvečer so posredovali v parku v Trbovljah, kjer se je 40-letnik nedostojno vedel do občanov, svojega psa pa ni imel na verigi. Policisti so mu izrekli globo.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so v petek prejeli obvestilo o odlaganju gradbenih odpadkov. O zadevi bodo obvestili pristojno Medobčinsko redarstvo.

Policisti so na območju Zagorja ob Savi v večernem času posredovali zaradi prekomernega hrupa, pri čemer so v enem primeru kršitelju izrekli opozorilo, v drugem pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika začetnika, ki so mu po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na območju Trojan, kjer se je kršiteljica telesno poškodovala. Izdali ji bodo plačilni nalog.

Policisti so popoldan v Zagorju občanu zasegli neznano snov, za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo.

Na glavni avtobusni postaji Zagorje ob Savi je občanka našla mobilni telefon Nokia črne barve, ki ga je izročila policistom. Naslednji dan so mobilnik policisti vrnili lastniku.

V nedeljo so policisti na glavni cesti Zagorje-Litija obravnavali prometno nesrečo, pri kateri je nastala materialna škoda. Vozniku so zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.

V Kisovcu so popoldan posredovali zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična.