Vstopili smo v jesenski čas, ko se s pojavom nižjih temperatur začenja tudi ogrevalna sezona. Tokratno ogrevalno sezono bo v Trbovljah po podatkih Komunale Trbovlje zaznamovala znatna pocenitev, saj se strošek porabe tako za ogrevanje kot tudi za toplo vodo znižuje za kar 11,44 odstotka.

Ogrevalna sezona se začenja

Ogrevalna sezona se začne po 15. septembru, ko je zunanja temperatura tri dni zaporedoma ob 21. uri 12°C ali manj. Ta pogoj je bil izpolnjen že 21. septembra, saj podatki Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) za samodejno postajo Trbovlje kažejo, da so se med 19. in 21. septembrom temperature ob 21. uri zvečer spustile celo pod 9°C.

V večstanovanjskih stavbah, pravijo na komunali, je večje število internih sistemov ogrevanja še vedno izpraznjenih, da lahko odjemalci izvedejo vzdrževalna dela na internih toplotnih napravah. Dokler sistem ni napolnjen z ogrevno vodo, se stavba ne more ogrevati. Komunala Trbovlje je postopno že pričela s polnjenjem internih sistemov ogrevanja ter vzpostavljanjem delovanja toplotnih postaj. Vse objekte bodo, pravijo, predvidoma lahko pričeli ogrevati do konca tega tedna.

Cenejše ogrevanje in topla voda

Tokratno ogrevalno sezono bo zaznamovala tudi pocenitev ogrevanja in tople vode. S 1. oktobrom namreč Komunala Trbovlje napoveduje, da se bo gibljivi del stroška za ogrevanje in toplo vodo znižal za 11,44 odstotka.

Cene ogrevanja so bile v Trbovljah že do zdaj v slovenskem povprečju, sporoča Komunala Trbovlje, z jesensko pocenitvijo pa bo ogrevanje še ugodnejše. Pocenitev je omogočil ugoden odkup zemeljskega plina za prihodnjo kurilno sezono.

Savus

Foto: arhiv Savus