sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Za župane 18 kandidatov

V Trbovljah so kandidaturo za župana na letošnjih lokalnih volitvah vložili Jože Pustoslemšek (predlagatelj Rafael Žlak in skupina volilcev), Bojan Kovačič (SNS Trbovlje), Gorazd Kajič (OO Desus), Alenka Forte (SDS Trbovlje), Sibila Ložina (SD Trbovlje), Andrej Bregar (predlagatelj Matic Cestnik in skupina volilcev) ter Jasna Gabrič (predlagatelj Lista Jasne Gabrič za Trbovlje).

V Hrastniku bodo podporo volilcev iskali Jani Medvešek (Lista Za našo dolino), Vojka Šergan (SMC), Franc Bokal (ZL DSD), Marko Funkl (Lista Naš Hrastnik), Božo Majcen (Lista Srečno), Darko Šrenk (Socialistična partija Slovenije) in Gregor Pajić, ki ga predlaga Lista Gregorja Pajića.

V Zagorju so kandidaturo vložili štirje kandidati, in sicer Bojan Simončič (NSi – krščanski demokrati), Alojz Slavko Jelševar (SLS), Željko Železnik (SD) in sedanji župan Matjaž Švagan (Zagorje gre naprej).

Uradna volilna kampanja se je začela 19. oktobra. Do 28. oktobra so morali pristojni kandidatom izdati odločbe o zakonitosti kandidatur ter nato do 2. novembra objaviti seznam potrjenih kandidatov v občinah po vrstnem redu, ki ga je določil žreb. Lokalne volitve bodo v nedeljo, 18. novembra.

V Zasavju se bo sicer za mesta v občinskih svetih potegovalo kar nekaj strank. V Zagorju deset: DeSUS, SD, SLS, SDS, LMŠ, SMC, SNS, Zagorje gre naprej, Zeleni Slovenije in NSi. Od teh so kandidatno listo (25 mest) uspele napolniti Zagorje gre naprej, SLS, SD in DeSUS. V Hrastniku je strank, ki kandidirajo v občinski svet, 13: ZL-DSD, SDS, SD, LMŠ, SNS, NSi, SPS, Lista naš Hrastnik, Lista Gregorja Pajića, DeSUS, Lista Srečno, Hrastnik, Lista za našo dolino in SMC, s polno listo kandidatov za svetnike (18) zadnje štiri. Enako število strank je tudi v Trbovljah: SDS, SNS, Lista Jasne Gabrič za Trbovlje, NSi, Zeleni Slovenije, SMC, DeSUS, ZL-DSD, Lista Andreja Bregarja, SD, SLS, Levica, Dobra država in Lista DNK Trbovelj. Kandidatno listo (25 mest) so napolnile SDS, Lista Jasne Gabrič za Trbovlje, DeSUS, SD in Lista DNK Trbovelj.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor