Žiga Fele, 25-letni Hrastničan, se še vedno bori z nevrofibromatozo tipa II, zaradi katere ne sliši, slabo vidi in se ne more neovirano gibati. Zasavci so stopili skupaj in na številnih prireditvah, kot tudi z osebnimi nakazili, zbirali in še zbirajo denar za Feletovo lažje okrevanje.
Hrastničan Peter Kauzer je sredstva pomagal zbirati tako, da je na dražbo dal svojo čelado – prav tisto, ki jo je nosil, ko si je na OI priveslal drugo mesto. Na dražbi, ki je potekala na Radiu Aktual Kum, je najvišjo ponudbo, 1000 evrov, dal Zoran Čulk iz podjetja Radeče Čulk film. Čelado je Kauzer predal v sredo, 23. novembra, v prostorih Mladinskega centra Hrastnik.

Pri draženju je aktivno sodelovalo tudi Gostinsko podjetje Trojane. Čeprav jim je Čulk odnesel čelado, bodo za pomoč Feletu in družini prispevali 500 evrov. Svoj denarni prispevek pa je dal tudi srebrni Kauzer – sokrajanu je namenil 250 evrov.

Izkupiček dražbe za čelado je tako 1750 evrov, skupno pa je donacij še precej več. Po besedah Janija Medveška, direktorja Mladinskega centra Hrastnik, je številka presegla 12 tisočakov. Vendar se tudi tu dobra volja Zasavcev in Zasavk še ni končala. “Čakamo še na donacije nekaterih podjetij, do konca novembra pa denar zbira tudi Karitas preko SMS sporočil,” je pojasnil Medvešek.

ZT