Članice in člani Razvojnega sveta zasavske regije (RSR) so na ponedeljkovi 9. redni seji sprejeli seznam najpomembnejših projektov za uvrstitev v osnutek dopolnjenega Dogovora za razvoj regije Zasavje, ki ga bo zasavska razvojna agencija danes, 15. februarja, posredovala Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ta seznam vključuje izgradnjo ceste Hrastnik – Zidani Most, ki jo bo financirala in izvedla Direkcija RS za infrastrukturo, izgradnjo kolesarskih površin in širitev ter dograditev javne kanalizacije v vseh treh zasavskih občinah, projekt Zagorje, pametno mesto, izgradnjo Zasavskega podjetniškega inkubatorja v Trbovljah, projekt RRA Zasavje Podjetno nad izzive, ki bo vključeval brezposelne s poslovno idejo in željo po samozaposlitvi, ter izgradnjo ekonomsko-poslovne infrastrukture regionalnega pomena, kar vključuje obrtno-industrijske cone v Hrastniku, Zagorju in na Nasipih v Trbovljah.

Kot so povedali na RRA Zasavje, so vsi predlagani projekti skladni z drugim povabilom razvojnim svetom regij za dopolnitev dogovora za razvoj regije, kar pomeni, da se projekti skladajo s prednostnimi naložbami Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020. Te pa so spodbujanje podjetništva, multimodalne urbane mobilnosti, podpora naložbam za prilagajanje podnebnim spremembam, vlaganje v vodni sektor, varstvo in obnova biotske raznovrstnosti ter izboljšanje regionalne mobilnosti.

Zasavska regija ima v okviru tega povabila na voljo 19,2 milijona evrov.

TPK

Prejšnji članekUtrinki Srčevk
Naslednji članekO športu z Domnom Pociecho