“S svojim stasom nisem nikoli imel težav. V času sindikalnih preventivnih pregledov mi je zdravnik, ki je v Slovenijo prinesel akupunkturo, dejal, da dokler se bom počutil v redu, nimam kaj spreminjati. Tega se k sreči lahko držim še danes pri svojih 60 letih in malo več.  Se pa stas po petdesetem začne kar intenzivno spreminjati! To pa je že stvar osebnosti, kako zna to kdo sprejemati. Tečem občasno, čeprav si vsakič obljubim, da bom s tem začel redno, a kaj ko se ne izide.«Jurij Kolenc, arhitekt


“Komaj čakam, da bom spet lahko tekla. Ne, ker bi pozimi šport dala na stran, ampak ker mi tek trenutno onemogoča preobilen trebuh (smeh). Sicer pa težko preživim brez dobre rekreacije, tako da zdaj predvsem veliko hodim na daljše sprehode s psom. Za prihodnje mesece imam že pripravljen tudi športni otroški voziček, na seznamu nujnih nakupov pa je še nosilka za bolj razgibane terene. Čeprav imam za sabo pretečenih nekaj maratonov, letos za Rudarskega žal še ne bom v formi, ga bom pa zagotovo spremljala kje ob poti!”
Sabina Lokar, novinarka časnika Dnevnik


»Ajajaj, zdaj ste me pa dobili. Vsako novo leto si obljubim bolj zdravo prehrano itd., vendar le do prvega stika s prekmursko hrano, potem mi »bremze« popustijo in je navada železna srajca. Vrt »preštiham« vsako leto in sem nato crknjen nekaj dni. Kopalke imam zelo raztegljive in me nikoli ne »žulijo«, kar se pa tiče maratona, bom  močno navijal za maratonce.«


Vlado Poredoš
, glasbenik, ustanovitelj in pevec zasedbe Orlek


“Sem zagovornica zdravega načina življenja. Uživam raznovrstno hrano, vsakega nekaj, in z ničemer ne pretiravam. Za diete se ne odločam. Kakšen odvečni kilogram, ki ga »pridelam« pozimi, odpravim spomladi in poleti na kolesu. Rada igram tenis, občasno tudi tečem. Pri rekreaciji telesa nikoli ne spravljam v ekstremne razmere. Pretekla sem že nekaj »desetk«, tako da ni izključeno, da se vidimo na Rudarskem maratonu.”

Nataša Kreže, učiteljica in predsednica KS Dol pri Hrastniku


“Pomlad je tu, končno. Kot vsako zimo se je tudi to nabralo nekaj odvečnih kilogramov. Pri prehrani nisem izbirčen, sem pa velik ljubitelj športa in zelo aktiven rekreativec. Zato upam, da se bom v mesecu ali dveh vrnil v »optimalno formo«. Čim prej ven, na sonce, tudi lopata bo pela. Na Rudarskem maratonu ne bom aktivno sodeloval, ker tek ni moja priljubljena rekreacija, bom pa po službeni dolžnosti skrbel za varnost maratoncev v rudniških rovih. Lepo je, da bomo s tekom povezali naše občine, tudi pod zemljo. Živel maraton!”

Borut Flisek, rudarski inženir, RTH Trbovlje

 

Prejšnji članekMali so skakali
Naslednji članekKava za verz