S preventivno akcijo so izvajalci želeli obvestiti udeležence prometa, da se je pričelo novo šolsko leto in so se na šolske poti vrnili tudi šolarji. Maskoti AMZS Marko in Zdravko sta najprej obiskala Mlinše in tamkajšnjo podružnično šolo, nato pa sta se sprehodila po šolskih poteh v bližini osnovne šole na Izlakah. Vozniki in pešci so ju prijazno sprejeli, mnogi jo si jim tudi pomagali v pozdrav, v bližini šole pa so – kar je najpomembnejše – tudi zmanjšali hitrost.

»Izlake so bile že drugič izbrane med gostitelji akcije, kar si štejemo v čast in upamo, da bomo našim krajanom in seveda šolarjem s podobnimi aktivnostmi stali ob strani tudi naslednja leta,« je ob tem povedal Boris Grošelj z oddelka za javne gospodarske družbe na Občini Zagorje. »Ker se preventivnih ukrepov žal ne da meriti z enotnim metrom, verjamemo takšne akcije pomembno prispevajo k večji prometni varnosti in seveda k strpnosti in boljši prometni kulturi vseh udeležencev v prometu.

Povišano stopnjo prometne varnosti bodo pristojne službe izvajale skozi celotno šolsko leto. V okviru preventivne akcije bodo pripravili prometno delavnico, na kateri bodo opozorili na spremenjene vozne in vremenske razmere pozimi ter nujnost uporabe odbojnih trakov na oblačili, obutvi, torbah ali v obliki kresničk.

ZT

Prejšnji članek27-letnik trčil v obcestno svetilko
Naslednji članekNa Dolu odprli cvetličarno Joli