»Kljub temu, da bom dobila obe protezi, so mi v rehabilitacijskem centru Soča svetovali uporabo električnega skuterja za invalide,« je povedala Zagorjanka Saša Barlič, ki so ji morali zdravniki zaradi hude sladkorne bolezni amputirati obe nogi. »Ob vseh težavah, ki jih res ni bilo malo, sem med pet tednov trajajočo komo izgubila obe nogi. Za osnovne pogoje bom potrebovala kar nekaj sprememb, s katerimi bi si olajšala življenje v stanovanju.«
Na pomoč ji je priskočila Območna organizacija Rdečega križa Zagorje. »Za primeren voziček potrebujemo okrog 2.500 evrov,« je povedala Štefka Suša, sekretarka Rdečega križa OO Zagorje, »in do zdaj nam jih je uspelo zbrati že 1.300.« Sredstva so prostovoljke zbirale v soboto na tržnici in v zameno ponujale svoja ročno izdelana darilca, nekaj je prispevala tudi stranka Zagorje gre naprej. Prošnjo pa bodo naslovili tudi na podjetja.

Kdor želi pomagati, lahko sredstva za Sašo Barlič nakaže na bančni račun Rdečega križa OO Zagorje, številka SI56 02338-0012012282 s pripisom Za humanitarno akcijo Saša Barlič.

TPK

Prejšnji članekMonokomedija iz kolonije
Naslednji članekZajc svetovni podprvak