Trbovlje

V Trbovljah bo čistilna akcija v soboto, 7. aprila, od 9. do 12. ure. Zbirna mesta bodo ob Občini Trbovlje, Gasilskem zavodu Trbovlje in Mladinskem centru, kjer bodo udeleženci akcije lahko prevzeli pripomočke za čiščenje. Vreče z zbranimi odpadki pa bodo nato pustili na najbližji avtobusni postaji, tudi na postajališču Tereznčana. Na dan čistilne akcije bo do 15. ure odprt zbirni center Neža. Kot so povedali na Občini Trbovlje, so veseli, da je na dan čistilne akcije napovedano sonce. Upajo, da bodo presegli 13 ton odpadkov, kot so jih zbrali lani.

Zagorje ob Savi

V soboto, 7. aprila, bo čistilna akcija tudi v Zagorju ob Savi. Organizirata jo Civilna iniciativa Zagorje in Šklab. »Namen akcije je združiti prostovoljce in izpeljati okoljsko akcijo, s katero želimo očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalne poti,« so povedali organizatorji. Zbor bo ob 9. uri pred prostori Šklaba, za tabornike pa pred OŠ Toneta Okrogarja. Na zbirnih mestih bodo udeleženci akcije dobili vrečke, rokavice in malico. Akciji so se pridružila tudi številna društva in ustanove, med njimi Srednja šola Zagorje, VDC, Komunala, OŠ Toneta Okrogarja, Savski gusarji, Tandem, zagorski taborniki … 

Hrastnik

V Hrastniku pomladanska čistilna akcija traja od 2. pa vse do 30. aprila. V tem času so na več lokacijah v občini nameščeni zabojniki za kosovne odpadke. Termini in lokacije so objavljeni na spletni strani Občine Hrastnik, na kateri so posebej opozorili tudi krajane naselij Cesta Hermana Debelaka in Grajska pot, od koder bodo kosovne odpadke odvažali v sredo, 18. aprila, dopoldne. V čistilni akciji lahko sodelujejo vsi občani.

ZT

Prejšnji članekZasavc na čelu rotarijcev
Naslednji članekZlato za Srednjo šolo Zagorje