sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Za enakopravnost se moramo truditi vsi

Meseca marca praznujemo dan žena in materinski dan. V tem času je veliko govora o nepogrešljivosti žensk, o zastopanosti žensk na vodilnih mestih, o plačnem razkoraku ter o (ne)enakopravnosti v družbeni in poklicni sferi. Mnogo manj govora je o tem, kako (pre)obremenjene so številne ženske, ki usklajujejo družinske obveznosti in službo.  Zato so pogosteje pod stresom, bolj izčrpane ter večkrat že na meji izgorelosti, saj po navadi prav ženske prevzamejo ključno vlogo pri skrbi in negi najmlajših ter skrbi za dom. In to ob tem, da ostajajo Slovenke nadpovprečno delovno aktivne.

Zastopanost žensk na trgu dela v Sloveniji je po podatkih SURS višja od povprečja držav članic EU. V kadrovskem podjetju Trenkwalder zaznavajo trend, da ženske pogosteje kot moški ostajajo na bolniških odsotnosti za nego in varstvo bolnih otrok ter, da pogosteje ostajajo na daljših bolniških odsotnosti zaradi izčrpanosti in v zadnji fazi lahko tudi izgorelosti oziroma zaradi bolezni, ki so povezane ali nastanejo kot posledica izgorelosti.

Ženske pa so kljub svoji predanosti delu in družini pogosteje na trgu dela in zaposlovanja tudi bolj ogrožene, še posebej to velja za starejše in manj izobražene ženske. Dejstvo je, da kljub pestri in raznoliki ponudbi prostih del, delodajalci v trenutnem času iščejo več moških predstavnikov za delovna mesta v tehničnih panogah, v proizvodnji, logistiki, gradbeništvu, ipd. Res je tudi, da ženske zavzemajo nizek delež ključnih položajev, tako v gospodarstvu kot v politiki. Glede na pomanjkanje kadra na splošno na trgu dela se določeni delodajalci že trudijo prilagoditi nekatera tipično tradicionalno moška delovna mesta v delovna mesta s pogoji in načinom dela, ki je dostopen tudi ženskam. Tako vidimo postopno več voznic, dostavljavk, pismonoš, programerk, ipd.

Žongliranje med službo in domačimi obveznostmi

Poleg tega, da se ženski kader torej močno potrebuje na delovnih mestih, imajo ženske ob tem izredno pomembno vlogo doma. Zato se že desetletje karierno usmerjene ženske nenehno soočajo z izzivi, ki jih zahteva delo s polnim delovnim časom ter delo, ki ga opravijo doma. Prav vsem je dobro znano nenehno žongliranje med službenimi in domačimi obveznostmi. A zdi se, da pritiski vse bolj in bolj naraščajo. Različni nasveti in sugestije, ki ženskam govorijo o uravnoteženosti, se zdijo preprosti in uresničljivi, v praksi pa pogosto ni tako. Še tako dobro zastavljen plan, kako bo ženska-mati uravnovesila svoj čas med službo in dnevno rutino, se v delčku sekunde podre, ko pride do nje dodatna naloga v službi ali vročina njenega najmlajšega člana. Tiste, ki nimajo podpore staršev ali morda podpore starih staršev, morajo nenehno sklepati kompromise, nenehno spreminjati prioritetno lestvico, vsem pa je skupno, da je čas zanje, čas za počitek, čas za lastne hobije in čas za lastne želje – na dnu prioritet.

Premalo energije za vse

Zato vsem ženskam v teh dneh toplo svetujem, da naj se ne trudijo biti popolne. Najti ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem se morda zdi nemogoče, ko je vaše delo stresno, doma pa vas čakajo otroci ali skrb za ostarele starše. A vsaka od žensk ima določeno le omejeno količino energije, ki jo lahko porabi vsak dan. Kako razporedimo to energijo med glavne sestavine našega življenja (npr. delo, počitek, družina in prosti čas), pa vpliva na naše ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. In priznajmo si, da vsak dan nimamo energije za vse. Nekaj dni lahko gremo preko sebe, a dolgoročno zanemarjanje lastnih potreb vodi v resna zdravstvena stanja. Dlje časa in močno neravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem lahko vodi do kroničnega stresa, do motenj spanja in do zanemarjanja potreb po telesnem zdravju, kar nesorazmerno prizadene ženske. Žongliranje z več odgovornostmi brez ustreznega časa za počitek lahko povzroči tudi težave v duševnem zdravju, ki zahtevajo pozornost in podporo.

Postavite prioritete

Postavitev prioritet vsem nam pomaga razumeti, čemu moramo dati prednost. Tiste občutke krivde, da ste kaj poenostavili, da niste bili sodelavki na razpolago izven delavnika, da kuhinja ni brezhibno pospravljena ali pa da kup perila v tem dnevu ni opran, preprosto ignorirajte. Sledite postavljenim prioritetam, sledite urniku. Lahko seveda prosite za pomoč. Ter pri tem ne odlašajte predolgo. Odzivi na prošnje po pomoči vas znajo pozitivno presenetiti. Konec koncev je izjemno pomembno tudi, da se naučite reči ne. Ko imate polne roke dela, je prav, da zavrnete delo. Podobno je prav, da svojim otrokom naročite, naj pospravijo svoj nered, ali se s svojim partnerjem dogovorita, da naj tokrat on pripravi večerjo. Naučite se na svoj način uživati tudi v občasnem kaosu oz. občasni neorganiziranosti svojega življenja in si ob tem utrgati košček časa zase. Brez slabe vesti!

Alenka Kraljič, psihologinja in direktorica operativnega poslovanja v kadrovskem podjetju Trenkwalder

PR objava


 

Isti avtor