RK Zagorje : ŽRK Mlinotest 22:17 (13:8)
Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 100, sodnika: Dominik Majer, Miran Štrigel.

Zagorje: Perič (12 obramb) Zubak, Golob(3 obrambe); Guna, Stanko 10 (1), Ražem 1, Panger 2, Rebolj 5, Voglar 1 (1), Skrinjar, Avdič, Vrbnjak, Ljepoja 5, Matavš, Čečkova 1. Trener Bojan Voglar.

Mlinotest: Bratina, Rudman 4, Svetik 2, Fegic, Čajko, Srečković (8 obramb), Pipan1, Zulič 1, Ferfolja 1, Bytyqi, Udovič, Vidmar, Grof, Pejović 8 (2). trener Dušan Vidmar.

Sedemmetrovke: Zagorje 2 (2); Mlinotest 3 (2);

Izključitve: Zagorje 6 minut; Mlinotest 2 minuti.

V prvih minutah je bila tekma izenačena, po izenačenju 1:1, 2:2. 3:3 so Zagorjanke le povedle s 5:3. Vendar se borbene Primorke niso predale in  predvsem po zaslugi črnogorske okrepitve Nade Pejovičeve v 17. minuti zmanjšale izid na 7:6. Nato je za nekaj minut zaklenila svoja vrata Andrea Perić in Zagorjanke so do konca polčasa naredile delni rezultat 6:2 in zasluženo dobile prvi polčas z 13:8. Predvsem je bila strelsko razpoložena Tjaša Stanko, ki je dosegla svojih 7 golov od 10, ki jih dala do konca tekme.

Prvih 15 minut drugega polčasa je minilo v znamenju napak na obeh straneh in dobro razpoloženih vratark. Tekma je bila izenačena. Vendar se je razlika gibala od 4 do 6 zadetkov prednosti za domačinke, zato zmaga ni bila ogrožena. Velika zmaga s petimi goli razlike v derbiju je prav gotovo velika spodbuda za pomlajeno domačo ekipo.

Pri gostjah je bila najboljša strelka novinka Nada Pejović, ki je dala 8 zadetkov.

Žal pa so tokrat zopet zatajili domači navijači. Pričakovati je bilo, da bo lanske državne prvakinje na derbiju kroga podprlo veliko več navijačev. Ta ekipa je pokazala, da se je pripravljena boriti in zmagovati, zato pričakuje večjo podporo navijačev na tribunah.

Nova priložnost bo že konec meseca, 28. septembra ob 19. uri, ko bo v Zagorju tekma za pokal Slovenije. Gostovale bodo lanske pokalne prvakinje Krim Mercator.

Ta vikend pa Zagorjanke potujejo na Norveško, kjer bodo odigrale dve tekmi v pokalu EHF. Tekmi bosta v soboto, 17. septembra ob 18. uri in 18. septembra ob 16 uri.

DL

Prejšnji članekDenar, pozabljen v bankomatu, čaka lastnika
Naslednji članekPrijave še pet dni najcenejše