KK Brežice : KK Zagorje 50 : 64
(17:12;17:21;9:16;7:15)

KK Brežice: Marko Flajšman 12, Alan Pšeničnik 8, Klemen Vodopivec 7, Jure Labrovič, Jaka Ogorevc 7, Denis Zendeli, Filip Lepšina 4, Lovro Ivšič 4, Marko Štrucl, Matic Zagorc, Tomislav Laktič, Dejan Kolar 8.

KK Zagorje: Gaj Krznarič 2, Primož Perko 3, Ambrož Kajtna 13, Jure Jere 4, Vito Štibernik 4, Jaka Mlakar, Martin Kosin 17, Matija Kosin, Edin Jasenčič 14, Dejan Hutar 2, Blaž Božjak 2, Martin Grešak 3.

Članska ekipa Košarkarskega kluba (KK) Zagorje je začetek nove sezone četrte  slovenske košarkarske lige (SKL) Vzhod začela z zmago. Zagorjani so gostovali v Brežicah.

Prvi polčas je bil nervozen, rezultat pa izenačen, saj nobeni ekipi ni uspelo ustvariti prednosti. Poznalo se je, da gre za prvo tekmo in igralci še niso uigrani. Domačini so šli na prvi odmor z minimalno prednostjo 34:33.

V drugem polčasu pa so igralci Zagorja začeli igrati agresivneje in si ustvarili rahlo prednost, ki so jo držali do konca tekme. Izkoristili so »daljšo klop« in skozi celo tekmo stopnjevali ritem igre v obrambi in napadu. Zmagali so z rezultatom 50:64.

Trener pionirjev v KK Zagorje Pavle Kotar je po tekmi povedal, da se je na njej za resnično izkazala izjava pokojnega ameriškega košarkarja in trenerja Johna Woodna, ki je dejal: »Zvezdniški igralec je lokomotiva ekipe, toda rezervni igralci priskrbijo kolesa – od lokomotive brez koles ni veliko koristi.«

Na tekmi je namreč prva peterka priigrala 37, rezervni igralci s klopi pa 27 točk. Na klopi je sedel tudi Edin Jasenčič, ki je prispeval kar 14 točk, po tekmi pa dejal: »Vesel sem, da sem se letos odločil ostati v Zagorju. Igralci s klopi smo samo stopnjevali tempo in nasprotnika v drugem polčasu zlomili. Zahvalil bi se ekipi, da smo skupaj zmagali prvo tekmo sezone.«

Zagorjani bodo v drugem kolu 29. oktobra gostovali na Vranskem.

ZT