Turistična zveza Slovenije je letos organizirala 14. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo potujem, torej sem. Dijakinje drugega letnika Srednje šole Zagorje so v okviru tega festivala pripravile projektno nalogo Z vlakom pustolovščini naproti. Predstavile so jo 1. februarja na sejmu Natour Alpe-Adria.
Poudarek letošnjega festivala je na mladih, zato so se dijakinje odločile za adrenalinsko obarvan turistični produkt. V nalogi so si zastavile cilj pritegniti mlade iz drugih, morda bolj oddaljenih slovenskih srednjih šol in tujih srednjih šol. S tem bi mladi, ki bi pripotovali z vlakom, spoznali, s čim vse jih lahko Zasavje privabi in navduši. Dijakinje so v program vključile Jamatlon, pohod na Mrzlico, ogled Zasavskega derbija, Trboveljski dimnik in Evropark Ruardi.

Na sejmu Natour Alpe-Adria so se predstavili tudi dijaki drugih srednjih šol iz Slovenije in tujine. Vsaka šola je dobila stojnico, ki so jo tekmovalci poljubno okrasili. Stojnico Srednje šole Zagorje so popestrile presne energijske ploščice, ki so jih pripravili dijaki pri urah kuharstva. K sodelovanju so povabili tudi lokalne zeliščarje, ki so dijakom odstopili različne vrste zeliščnih čajev, s katerimi so privabljali obiskovalce.

ZT

Prejšnji članekPeskovnik z nadgrajeno resničnostjo
Naslednji članekV Laškem s podelitvijo priznanj pričeli jubilejno leto