ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Z razvojnimi investicijami v novo leto

Že v začetku lanskega leta je izlaški proizvajalec izdelkov in rešitev na področju zaščite, distribucije in nadzora električnega toka ustanovil podjetje na Češkem. Tam nastopa s celotnim naborom izdelkov pod blagovno znamko Eti, prvo leto samostojnega nastopanja na češkem trgu pa ocenjuje kot pozitivno. »Imamo kompetentno prodajno ekipo, ki iz meseca v mesec pridobiva nove kupce,« pravijo v Etiju.

Nizozemski Fuse c.v. je postal stoodstotni lastnik družbe Eti v začetku maja, ko je uspešno izvedel prevzemni postopek in predlog izključitve manjšinskih delničarjev družbe.

Je pa lansko leto izlaškemu podjetju prineslo tudi nekaj pomembnih razvojnih investicij. Nadgradili so transakcijski sistem, kar jim prinaša veliko tehničnih sprememb, izboljšav in večjo delovno fleksibilnost, večnivojska tehnologija pa jim po drugi strani upočasnjuje delovanje na nekaterih delih rešitev. »V tem trenutku je sistem stabilen, nudi veliko izboljšav, ni pa še čas, da smo s tem zadovoljni,« pravijo v Etiju, »čaka nas še veliko dela, da bomo sisteme uglasili do te mere, da bo raven zadovoljstva nad rešitvami bistveno višja, kot je bila v prejšnjih verzijah.« Da bi dosegli večjo produktivnost in tudi natančnost izdelave, so prenovili orodjarno. Prenovili so prostor finih obdelav, povezali strojno obdelavo in lansirnico ter nabavili novo cnc-prebijalko, enega najbolj natančnih petosnih rezkalnikov cnc-centrov in centralni hladilni sistem.

Tako kot vsako leto so se tudi lani Etijevi inovatorji uvrstili med najboljše v državi in na nacionalni podelitvi priznanj GZS prejeli zlato priznanje za razvito tehnologijo izdelave in obdelave termostatskih elementov. »Ta tehnologija izdelave in obdelave palčk in cevk je popolna novost v keramični industriji,« pravijo v Etiju, »v naši liniji je tudi 100-odstotna optična kontrola, ki je konkurenca ne ponuja, zato kupec z našimi izdelki nima nobenih težav.«

Eti za letošnje leto napoveduje kar nekaj novih izdelkov in dopolnjene ponudbe svojih rešitev, ki jih razvija v sodelovanju z različnimi partnerji. Kot so v Etiju še poudarili, se pri širjenju svojega asortimana opirajo predvsem na zagotavljanje večje funkcionalnosti in cenovno konkurenčnost.

ZT

Isti avtor