Zasavski policisti so se pretekli teden ukvarjali kar z desetimi prometnimi nesrečami, le eno kršitvijo javnega reda in miru, obravnavali so še spletno goljufijo (iz spletne banke so Hrastničanki sneli več tisoč evrov), zlorabo osebnih podatkov, zatajitev, tatvino kozmetičnih izdelkov, poškodovanje tuje stvari, zaseženo drogo, drogiranega voznika in  nepravilno parkiran avtomobil.


PP Hrastnik

V ponedeljek popoldan so policisti obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma vozila v Trbovljah.

V torek dopoldan so prejeli prijavo oškodovanke, ki jo je do sedaj neznani storilec preko spleta zavedel, da mu je ta zaupala podatke za upravljanje s tekočim računom banke in ji pri tem iz računa odtujil nekaj tisoč evrov.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik ni ustrezno zavaroval tovornega vozila, ki je brez nadzora zapeljalo po brežini in trčilo v drevo.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika povzročiteljice, ki je kraj zapustila brez nudenja podatkov. Policisti zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z manjšo materialno škodo . Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V postopku so občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve bodo zoper kršitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

V torek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja zatajitve, kjer je do sedaj neznani storilec odtujil denar, ki ga je prijavitelj pozabil ob dvigu na bankomatu.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine kozmetičnih izdelkov v eni izmed trgovin.

V sredo okoli 19. ure se je na lokalni cesti od Mesečine proti Bevškem na območju Trbovelj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v skalovje. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov. Neznani storilec je pri podjetju brez vednosti oškodovanke sklenil poroštveno pogodbo.

V četrtek so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika, ki so mu odredili strokovni pregled, s katerim bi ugotovili prisotnost prepovedanih substanc v organizmu. Voznik je odklonil strokovni pregled. Čaka ga postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi v Hrastniku. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju, udeleženec prometne nesreče naj bi vozil na nezadostni varnostni razdalji.

V sredo so opravili postopek zaradi nepravilno parkiranega vozila v Zagorju, Lastnik ga je umaknil, izrekli so mu opozorilo.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo v Kotredežu. Ob prihodu policistov na kraj kršitve niso ugotovili.

V četrtek so se ukvarjali s prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na Trojanah. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekSpominske slovesnosti v Zagorju
Naslednji članekKmetice leta