ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Z novo zmago še korak bližje

RK Zagorje : Ž.U.R.D. Koper 32:24 (14:11)
Zagorje ob Savi  – Športna dvorana, gledalcev 90, sodnika: Košir, Sintič.

RK Zagorje: Vozelj, Golob, Petrukhina 14, Krajnc 3, Stanko 7(2), Panger 4, Rebolj 4, Voglar 2 (2), Ugrin 3, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja, Benko 9, Skrinjar.

Ž.U.R.D. Koper: Kraja, Bajič, Škrabar Gojković 3, Čeh, Jagurdžija1, Petrinja 1 Hrvatin 4, Bertok 1, Fidel (12 obramb), Udovič Asja 1, Leški 3, Zorko 3, Bytyqi 3, Udovič A.1.

Sedemmetrovke: Zagorje 4(4); Ž.U.R.D. Koper 8(7);
Izključitve: Zagorje 10 minut; Ž.U.R.D. Koper 6 minut

Domačinke so tekmo začele preveč nervozno. Kljub dobri igri v obrambi jim igra v napadu nikakor ni stekla. Še v 16. minuti je bil rezultat izenačen na 7:7. K temu je pripomogla tudi igra Koprčak na dolge napade in ko sta sodnika že dvignila roke, jim je nekako uspelo spraviti žogo v gol. Po zadnjem izenačenju na tekmi je svoje dodala še Petrukhina (skupno 14 obramb) in omogočila svojim soigralkam nekaj golov iz proti napadov. V 23. minuti so domače igralke po golu kapetanke Reboljeve, dosegle najvišjo prednost v prvem polčasu in sicer 12:7. Borbene Primorke se niso predale in do konca polčasa rezultat znižale na 14:11.

Tudi v začetku drugega polčasa so imele domače igralke še vedno težave v napadu. V 37. minuti sta bila samo še dva gola razlike (16:14).

Nato so igralke Zagorja še bolje zaigrale v obrambi in s tremi zaporednimi goli nove okrepitve, Anete Benko, povedle s petimi goli prednosti. Kmalu zatem so imele že sedem golov prednosti ter v 48. minuti z golom Tjaše Stanko dosegle najvišjo prednost 25:17. Razlika osmih golov je ostala do konca tekme, in z rezultatom 32:24 so se veselile domače igralke in navijači domače ekipe.

Kljub temu, da so rokometašice Zagorja na poti k naslovu prvakinj, se je v dvorani zbralo le 90 gledalcev. Navijaška skupina Crayzi Boys pa je tekmi dodala še dodaten naboj.

Za Zagorje je Aneta Benko dosegla devet zadetkov, Tjaša Stanko je dosegla sedem zadetkov, kapetanka Janja Rebolj in Valentina Panger pa štiri zadetke.
Za Ž.U.R.D. sta Mirjana Gojković in Ema Hrvatin štirikrat zatresli domačo mrežo.

Že v nedeljo, 28. 2. 2016, ob 18. uri bo Zagorje gostilo novomeško Krko. Nato sledi tekma v Celju in 14-dnevni premor. Konec marca Zagorjanke čaka še nastop na zaključnem turnirju Pokala Slovenije v ljubljanski dvorani Kodeljevo.

Kapetanka domače ekipe Janja Rebolj: “V prvem polčasu v obrambi nismo igrale, kot je bilo dogovorjeno. Naredile smo preveč napak in to so nasprotnice znale izkoristiti. V drugem polčasu smo zaigrale bolj zbrano. Poleg čvrste obrambe in hitrih proti napadov smo si sredi drugega dela zagotovile mirno končnico tekme.”

DL

Isti avtor